Helyi termék házhoz megy – Lokál Kosár

 

Elindult a Lokál Kosár, egy újabb fantasztikus vállalkozás, ami heti három alkalommal szállítja házhoz a Szentendre környéki gazdák és kisvállalkozók élelmiszereit.

A képen a következők lehetnek: étel

Panyi Zsuzsi és férje Zsolt szeretnek Szentendrén élni, felelősen gondolkoznak a környezetükben élőkről és persze szeretnek jókat enni is. Egyik este arról beszélgettek vajon milyen értelmes és hasznos dolgot lehet tenni ebben a jelen helyzetben és akkor fogalmazódott meg bennük a helyi termék házhoz megy gondolat, majd kipattant a fejükből a Lokál Kosár ötlete. A beszélgetést másnap reggel tettek követték. Zsuzsi megtervezte a logot, Zsolt a Szentendre környéki gazdák és kisvállalkozók elérhetőségeit kereste és egymás után hívta őket, míg Zsuzsi elkezdett felépíteni egy webáruházat.

Az ő válaszunk a jelen kihívásaira a Lokál Kosár weboldal, ahol a környékbeli gazdák és kisvállalkozók minőségi élelmiszereit gyűjtik össze és teszik a környékbeli településeken lakók számára is könnyen elérhetővé, heti háromszori házhoz szállítással. A rendeléseket a szállítási napot megelőző napon 16 óráig lehet leadni a webáruházukban. Ők másnap reggel körbejárják a gazdákat beszerzik és azonnal kifizetik a megrendelt árut, majd a termékeket elviszik a vásárlóikhoz.

A Lokál Kosárral kettős céljuk van, egyfelől a minőségi, helyi lakosság számára könnyen elérhetővé tenni a környékbeli, minőségi élelmiszereket, másrészt ezzel az újszerű értékesítési csatornával biztosítani a helyi gazdák számára újabb értékesítési lehetőséget biztosítani, egy rövid értékesítési láncon keresztül.

A Lokál Kosár névválasztása nem véletlen. Zsuzsi és Zsolt számára fontosak a helyi közösségek, melyek életében eddig is aktívan részt vettek. Most is lokálisan gondolkoznak, hiszen ilyen kezdeményezések összekovácsolják az embereket és építik a közösséget. Környezetük védelme szempontjából a 25 km-en belüli vásárlás mellett fontos, hogy a vásárlók igényeit összegyűjtve és közösen beszerezve jelentősen csökkentik a környezetükben az üzemanyag kibocsájtást. Mindehhez a saját márkás, 100%-ban lebomló, környezetbarát csomagolásukat maguk tervezték és jelenleg részben maguk is gyártják.

Mivel házaspárként egyik kedvenc szabadidőtöltésük eddig is a vendégvárás volt, így rendszeresen megtapasztalták a közös főzések és étkezések összekovácsoló erejét. A helyi élelmiszerekből elkészített friss ételek, a valódi ízek nem csak a közösségi élményszerzés, hanem a minőségi élet eszközei. A helyben termelt és feldolgozott étel egyszerre kulináris élmény, segít megőrizni a helyi gasztronómiai kultúrát és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb, mint a messziről érkező, túlfinomított vagy éppen tartósított élelmiszer.

A webáruházuk a napokban 50 termékkel indult el, azonban a kínálat folyamatosan bővül! Részben, a már meglévő partnereik online kínálatát növelik, másfelől új beszállítókkal állapodnak meg, hogy minél sokrétűbb kínálatot tudjanak biztosítani a Szentendre környéki vásárlóik számára.

Friss híreikért kövessék őket a Facebookon, az Instagramon és iratkozzanak fel hírlevelükre a Lokál Kosár weboldal alján!

Kapcsolat:
Panyi Zsuzsi
Telefon: +36 70 619 2137
https://www.lokalkosar.hu/
https://www.facebook.com/lokalkosar/
https://www.instagram.com/lokalkosar/