A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a partnerként vesznek részt az i.e. SMART programban, amelynek keretén belül szakemberek részvételével került megrendezésre a workshop a Közalapítvány székházában 2013. január 28-án.

001A projekt a CENTRAL EUROPE keretében nyert támogatást. Célja, hogy a kreatív iparágak, zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazatokban egy újfajta működési környezetet alakítson ki, amely segít az e területeken alakuló, működő mikro-, kis- és középvállalkozások piaci pozícióik eléréséhez, erősítéséhez. Bevezető előadást tartott a program tartalmi hátteréről Szekeres György, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány programvezetője és Juhász Anikó a BKF programmenedzsere.

Az i.e. SMART projekt célja, hogy a „hagyományos” vállalkozói ismeretek közvetítésén túl meghonosítsa hazánkban is az úgynevezett transzformatív üzleti  megközelítést, amelynek központjában a felhasználó, az ember áll, az üzleti gondolkodás pedig hosszú távú fenntarthatóságra, kreativitásra, innovatív ötletekre épül.

002
A projekt fő célja olyan regionális kompetenciaközpontok (SMART Pontok) felállítása, amelyek megfelelő képzést nyújtanak elsősorban 15-30 év közötti fiatalok számára, akik szeretnének vállalkozásokat alapítani. A SMART Pontok többek között releváns információt adnak üzleti tervek készítéséhez és különböző jogi ügyekben segítik az eligazodást, ezen túlmenően azonban hangsúlyt helyeznek olyan készségek, attitűdök kialakítására is, mint a csapatmunka, vállalkozói szellem, kockázatvállalás, kreativitás.

i.e_smart_-smarttal (1)