Indul az európai üzleti angyalok mozgosítását célzó ESIL projekt

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) is részt vesz a European Business and Innovation Centres Network (EBN) most induló ESIL projektjében, mely a Horizont 2020 program keretein belül valósul meg. 2018. június 6-8. között Luxemburgban tartja éves kongresszusát az EBN, melyen hazánkat a BVK, az egyetlen magyar minősített EU Business Innovation Centre képviseli.

 width=
Javier Echarri, az EBN CEO-ja és Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke

Az ESIL projekt célja a korai fázisban lévő befektetések támogatása, az európai üzleti angyalok mozgósításával. A projekt 7 európai szervezet összefogásával több, mint 40 országra terjed ki, 50 helyi rendezvény, 60 tréning és 10 webinárium megrendezését foglalja magába.  A projekt üzleti angyalok számára biztosít tréningeket, kapcsolatépítési lehetőségeket.

Az EBN megkerülhetetlen az európai üzleti innováció területén. A hálózat tagjainak segítségével egy év alatt több, mint 75 ezer új munkahelyet teremtettek, és 12,5 ezer startup fejlődéséhez járultak hozzá. A BVK részvétele a hálózat munkájában azért nagyon jelentős, mert lehetőséget ad budapesti startupok számára az európai ökoszisztémában való megjelenésre – Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A BVK az EBN aktív tagjaként kapcsolatokat épít más országbeli szervezetekkel, ezáltal a saját ügyfeleinek – startupoknak, vállalkozásoknak – üzleti partnereket tud biztosítani – Javier Echarri, az EBN CEO-ja.

A rendezvény kísérőeseményén, a Startup Expon kiállítási lehetőséget kapott a Mindtech, a BVK 7. Be Smart startup versenyének egyik nyertese.