A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány segítségével 2013. április 22-től elérhetővé vált ismét a kedvezményes hiteltermék az induló vállalkozások számára, amelyek 25 millió forint összeghatárig igényelhetnek támogatott, kedvezményes kamatozású hitelt beruházásaik finanszírozására.

Az ingatlan vásárlásra, felújításra, építésre, gépek-, berendezések beszerzésére, valamint tárgyi eszközök működtetéséhez szükséges szoftver vásárlására fordítható hitel kamata 3 havi EURIBOR plusz 5 %, amely jelenleg 5,3 %-os éves mértéknek felel meg. Kezelési költséget a bank nem számol fel. A hitel biztosítéka a hitelből megvásárolt eszköz, valamint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., vagy az „Új Széchenyi Hitelgarancia Program” által nyújtott készfizető kezesség. A kezességvállalás díját az MFB Zrt. átvállalja és a vállalkozó helyett megfizeti a kezességet vállaló intézménynek. A már legalább egy teljes gazdasági évvel rendelkező vállalkozások számára a felvehető hitel összege 50 millió forint. Mindkét esetben a hitel visszafizetésére 15 év áll a vállalkozás rendelkezésére, amelyből 2 évig elég, ha csak a kamatokat fizeti meg.
Az MFB Kisvállalkozói Hitel feltételrendszere és az igényléshez szükséges dokumentumok a www.bvk.hu honlapon érhetők el.