InfoRádió – Startup nagyhatalom vagyunk

 

Három magyar startup cég kap lehetőséget arra, hogy részt vegyen a Tel-Aviv-i Digital Life Design Innovációs Fesztiválon, miután megnyerték a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Magyarország tel-avivi nagykövetsége által meghirdetett “Be Smart” elnevezésű startup versenyt – mondta el a BVK kuratóriumi elnöke.  

DSCF3436 (2)
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány lehetőséget kapott Magyarország tel-avivi nagykövetségétől, hogy egy három tagból álló fővárosi delegációt vigyen a most ötödször megszervezésre kerülő tel-avivi Digital Life Design fesztiválra, ami a startupok legnagyobb világfesztiválja – mondta Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

A már kétszer megszervezett Be Smart üzleti verseny keretében választották ki a delegáció résztvevőit. A három nyertes pályázat az infokommunikációval foglalkozik. Mivel a Digital Life Design főként az infokommunikációs megoldásokat helyezi előtérbe, ezért olyan projekteket visznek, amely nemcsak jól kidolgozott, hanem komoly innovációs értékkel is bír, és talán felkelti az ottani befektetők érdeklődését.

Bagdy Gábor, budapesti főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: a tel-avivi utazás különleges lehetőség az első három díjazott számára, a siker kulcsa azonban azok kezében van, akik elég innovatívak megtalálni a lehetőségeket arra, hogy az ötletből vállalkozás lehessen.

A BVK kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a verseny ideje alatt beérkezett 18 pályaműből a szakmai zsűri választotta ki az első három helyezettet. Idén először azonban 3 különdíjat is kiosztottak.

Az első helyen a Synetiq, magyar startup cég végzett. A Synetiq innovációja érzelmi kutatásokkal segíti a média tartalomgyártóinak munkáját. A második helyezett a Reevio lett, amely webshopoknak ad segítséget termékértékelésben. A harmadik helyezést a Joker Tao érte el, amely IT keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik.

Különdíjat kapott a Motiball (egészség rehabilitációs innovációért), a Gubbio, amely autista gyermekek és szüleik kommunikációját segítő alkalmazást fejleszt, valamint a Granted by me, amely egy mobilalkalmazással és a mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/jelszó párost úgy, hogy közben sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentkezési folyamatot.

A három kiutazó pályázatának teljes összefoglaló anyagát ismeri a tel-avivi nagykövetség, és a hírek szerint már jelezték befektetők, hogy nagyon várják a magyar csapat bemutatóját.

Forrás: InfoRádió, hanganyag: Kaputa Júlia

Kép: BVK