Innovációs tudástranszfer programot indított az IBM

 

Nemzetközi innovációs tudástranszfer programot indított az IBM Magyarország, az IBM Corporate Service Crops (CSC) elnevezésű küldetés keretein belül. A BVK, mint az ország egyetlen Európai Uniós minősített üzleti innovációs centruma, négy IBM szakértővel együtt üzleti innovációt élénkítő javaslatcsomagot dolgoz ki fiatalok, köztük többek közt a nők aktívabb bevonására a vállalkozói szektorba. 

 width=
A rendezvényen készült fotók megnyitásához kattintson a fotóra!

Az IBM 14 szakértője 4 magyar szervezettel dolgozik majd együtt egy hónapig az érintett szervezetek innovációján – jelentette be Rehus Péter, az IBM Magyarország országigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten. Az IBM 14 szakértője 4 magyar szervezettel dolgozik majd együtt egy hónapig az érintett szervezetek innovációján – jelentette be Rehus Péter, az IBM Magyarország országigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára a programot kitűnő lehetőségnek nevezte az innováció előmozdítása érdekében. Hangsúlyozta: egy multinacionális vállalat hazai ágának a sikere az ország sikere. Magyarország az itt működő nemzetközi nagyvállalatokra mint “nemzeti bajnokokra” tekint, hiszen a foglalkoztatáshoz, a GDP-hez, az üzleti kultúra fejlődéséhez járulnak hozzá. Az a nagy kérdés szerinte, hogy ez a tudás és érték hogyan válik az egész társadalom számára hasznossá. Az IBM programjához hasonló kezdeményezések abban segítenek, hogy az ország egésze, a legkisebb falvak is élvezni tudják a világ fejlődésének előnyeit – mondta.

 width=
A rendezvényen készült fotók megnyitásához kattintson a fotóra!

Rehus Péter, az IBM igazgatója elmondta: négy szervezettel indítják el Magyarországon az első nemzetközi programot, amelyben tudástranszferrel  segítik a szervezeteket és az általuk szolgált közösségeket céljaik hatékonyabb elérésében. Az IBM globális csapatában 8 országból érkeztek szakértők, akiket több száz jelentkező közül választottak ki. Az önkéntesek, akik egy hónapot dolgoznak majd közösen a négy szervezettel, Brazíliából, Kanadából, Hongkongból, Indiából, Fülöp-szigetekről, az Egyesült Arab Emírségekből, az Amerikai Egyesült Államokból, és Vietnámból érkeztek Magyarországra – ismertette.
A rendezvényen bemutatkoztak az IBM CSC csapatok, a fogadó szervezetek, és projektjeik.

A programban Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) üzleti innovációt élénkítő javaslatcsomagot dolgoz ki a szakértőkkel a fiatalok köztük, többek közt a nők aktívabb bevonására a vállalkozói szektorba.
A másik résztvevő szervezet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a projektjük címe a Mesterséges intelligencia és adat tudomány központ stratégia kifejlesztése.
A harmadik szervezet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (BME-FIEK), amely az Interaktív digitális ökoszisztéma keretrendszer fejlesztésével foglalkozik majd.
Az Impact Hub Budapest pedig az e-learning oktatási program kidolgozását vállalta a vállalkozói ismeretek fejlesztésére, elsősorban Budapesten kívül élő vállalkozó nők számára.

Forrás: MTI