Innovatív felnőttképzési módszerek és technikák

 

2012. október 10-én került lebonyolításra a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány tanácsadói hálózatának képviselői részvételével a BlendedLearning tanácsadó/facilitátor workshop. A szakmai program Vécsey Zsadány, a Közalapítvány vezető tanácsadójának irányításával működő ALEAS Hungary Kft. és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány együttműködésével jött létre. A Közalapítvány ezzel a speciális programmal lehetőséget kívánt adni partnerei számára, hogy megismerjék és kipróbálják a blended metodológiát, valamint tájékoztatást kapjanak a SMART program felépítéséről, innovatív módszertani elemeiről.

A „BlendedLearning” az utóbbi években meghatározó szerepet játszik a felnőttképzésben, a vezetésfejlesztés területén. Ennek a megközelítésnek a lényege, hogy igazodva a képzési/fejlesztési folyamat résztvevőinek újszerű igényeihez, a vállalati tréningeket mind nagyobb számban egészítik ki az egyéni tanulási gyakorlatra épülő interaktív digitális tartalmak, e-learning megoldások.
A klasszikus és az újszerű metodikák szakszerű ötvözetével magas minőségű és hatékonyságú tanulási gyakorlat hozható létre. Azok a vezetés- és szervezetfejlesztési szakértők, amelyek tapasztalatokkal rendelkeznek ezeknek a programoknak a kialakításában és megvalósításában jelentős előnyre tehetnek szert a felnőttképzési piacon.

0101

A workshop főbb tartalmi elemei voltak
A BlendedLearning rendszer elemei és szereplői;
Amit a megrendelő keres: rugalmasan alakítható, számszerűsíthető tanulási megoldások;
A tanácsadó/tréner szerepe a blended folyamat megtervezésében és menedzselésében;
A játék helye a fejlesztési folyamatban;
Az digitális szimuláció és a hagyományos tréning egysége változás-, projekt- és teljesítménymenedzsment programok példáján;
2012 digitális vállalati játéka: Az „International Serious Play Awards” arany fokozatával kitüntetett „FLOW is Good Business™” projekt nemzetközi blendedlearning hálózatának felépítése és legfrissebb tapasztalatai;
Üzleti modellek, költségek;

0202

A szakmai programon Szekeres György a Közalapítvány programmenedzsere mutatta be a SMART projektet, amely a vállalkozói innováció és kreativitás elősegítése, több munkahely, színvonalasabb élet és egy jobb társadalom elérésének érdekében új vállalkozásokat/potenciális vállalkozókat (fiatalok és idősebbek egyaránt) jelölt meg célcsoportként. A SMART i.e. projekt megvalósítása az un. jobb-agyféltekés megközelítés kezdeményezésén alapszik a vállalkozói készség és az innováció területén. A projekt három, fenntartható fejlődést biztosító szektort céloz meg: kreatív ipar, zöld gazdaság és zöld IT.

i.e_smart_-smarttal (1)