A MIKROmod egy forgalmi modellező alkalmazás, melyet a RelativeGAP, egy magyar tulajdonosi hátterű mérnökiroda fejlesztett.

Az alkalmazás a mikromobilitás újszerű és hagyományos közlekedési módjainak (e-roller, kerékpár, stb.) pontosabb vizsgálatát teszi lehetővé a meglévő forgalmi modellek átalakítása nélkül, vagy azoktól függetlenül.

Az élhető város leggyakoribb elképzeléseink szerint zöld, tiszta, biztonságos, emberközpontú, nyugodt, közösségi. A városi döntéshozók fontos célja, hogy a rendelkezésre álló erőforrások optimális felhasználásával a helyiek életminőségét a lehető leghatékonyabban fejlesszék.

Budapest amellett, hogy sokunk otthona, jelentős nemzetközi turisztikai célpont is. A város vonzerejét tovább növelheti, ha az idelátogatók számára könnyen elérhető, és a közösségi közlekedésnél nagyobb szabadságot biztosító, napjainkban divatos közlekedési alternatívákat tud kínálni.

A RelativeGAP által fejlesztett termék, a MIKROmod forgalmi modellező alkalmazás, közvetett módon érzékelteti hatását. A környezetbarát közlekedési alternatívák fejlesztésének hatékonyabbá tételével, valamint a fejlesztések társadalmi elfogadásának növelésével járul hozzá az élhetőbb főváros képéhez.