A BKK a Smart Budapest Ötletverseny Mobilitás kategóriájába olyan ötletgazdák jelentkezését várja, akik innovatív és digitális megoldásokkal tudnának hozzájárulni a városi mobilitás vagy a közösségi közlekedés fejlesztéséhez.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) számára a fenntarthatóság az egyik legfontosabb szempont a közlekedésfejlesztés során. A fejlesztési tervekben egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetterhelés csökkentése és a megújuló energiaforrások használata. Ennek köszönhetően a városi közlekedés napról napra változik: nemcsak Budapesten, hanem világszerte is egyre nagyobb teret nyer az aktív – és mikromobilitás. Ez utóbbi olyan eszközök alkalmazását jelenti, amelyek fenntartható módon, azaz költség- és energiahatékonyan használhatók a nagyobb városok útjain.

A BKK már most is komoly energiát fektet abba, hogy mindenki a számára megfelelő közlekedési eszközt választhassa utazásakor. Ezért alakított ki számos kerékpársávot Budapesten. A BKK jelentős erőforrást fordít arra is, hogy kidolgozza a különböző alternatív közlekedési eszközökre (mint például az elektromos rollerre) vonatkozó szabályozásokat.

Ebben a hosszú távú munkában a Budapesti Közlekedési Központ partnerként tekint a különböző ötletgazdákra. A kitűzött célok eléréséhez megkerülhetetlen a digitalizáció, ezért a társaság nyitott minden olyan elképzelésre, amely segíti a közösségi közlekedés és a közlekedéshez kapcsolódó megoldások digitalizálását.

A Smart Budapest Ötletverseny pályázatának köszönhetően most bárki részt vehet a főváros közlekedésének alakításában. A BKK arra kéri a közlekedés iránt érdeklődő személyeket, szervezeteket, hogy vegyenek részt ebben a közös munkában, és pályázzanak olyan megoldásokkal, amelyek fejlesztik és segítik a fővárosi mobilitást.

Engem is érdekel a verseny!