Innovatív startupok a BVK üzleti versenyén – Sajtóközlemény

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY FÉNYKÉPEKKEL – AZONNAL KÖZÖLHETŐ

A kreativitás és az innováció számára kedvező környezet kialakítása hazánk és az Európai Unió versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen. Ezért tűzte ki céljául a 6 ország részvételével zajló i.e. SMART Európai Uniós projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetének fejlesztését regionális kompetencia-központok létrehozásán keresztül.

 A SMART projekt a hagyományos vállalkozói ismeretek közvetítésén túl egy olyan új típusú üzleti gondolkodás meghonosítását is céljául tűzte ki, amely emberközpontú és a hosszú távú fenntarthatóságra, kreativitásra, rugalmasságra, innovatív ötletekre épül. A program célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg (de nem kizárólag) a fenti három területen megvalósítani kívánt vállalkozásötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek. Budapesten az első SMART Pont, azaz Vállalkozói Okospont egy évvel ezelőtt, 2013. november 25-én nyílt meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány székhelyén. A Közalapítvány továbbá létrehozott e-SMART Pontot, onlinevállalkozói tudástárat és utazó, úgynevezett Mobil SMART Pontot is.

2014. november 20-án a Design Terminálban a Global Entrepreneurship Week partner eseményeként került megrendezésre az első magyarországi BVK SMART Pont születésnapját ünneplő és egyben a Be SMART üzleti ötletek versenyét lezáró konferencia, ahol köszöntőt mondott Stuart Simpson, az i.e. SMART projekt bécsi vezető partnere, az Europa Büro képviselője.

A rendezvény első szekciójának szakértő előadói Szalai Piroska, a Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Ács Zoltán, a Design Terminál Inkubációs Program vezetője, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, Hegyesi Béla, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal munkatársa voltak.

A nap folyamán sor került a Be SMART üzleti ötletek versenye eredményhirdetésére és az első három helyezett díjátadójára. A díjazottak: (I.) Zagyváné Horváth Boglárka – Glasslampwork projektje, (II.) Maczó László – Prewizards projektje, (megosztott III. helyezettek) Tóth Barnabás – TraWork projektje és Bertók András – Prirex projektje.

A program első kerekasztal-beszélgetésén, amelynek témája a példaértékű magyar vállalkozók voltak Somogyi Tibor az Easymaths Kft. ügyvezetője beszélgetett Dózsa Gergely coach-al, az ÉrME Üzleti Hálózat vezetőségi tagjával. A konferenciát lezáró kis- és középvállalkozások finanszírozásáról szóló kerekasztal beszélgetés résztvevői Kovács István (Termékfejlesztési igazgató, MFB) Braun Márton (Ügyvezető igazgató, MVA), Szalai Piroska (Kuratóriumi elnök, BVK) és Diószegi József (Főmunkatárs, Napi Gazdaság) voltak.

Az i.e. SMART projektről és soron következő rendezvényeiről a www.iesmart.hu honlapon és a https://www.facebook.com/iesmarthungary közösségi oldalon tájékozódhatnak.

Fényképek elérhetőek a linkre kattintva

Smart_GEW_logo_felirattal