Sajtóközlemény, Budapest, 2014. november 26. – A kreatív ipar, a zöld gazdaság vagy az infokommunikációs ágazat területén vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiataloknak hirdetett versenyt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) hétfőn, a budapesti SMART Pont megnyitója alkalmából.

„Budapest főpolgármester-helyetteseként külön öröm számomra, hogy hazánkban az első ilyen kompetencia központ Budapesten létesül, lehetőséget teremtve a kreatív fiatalok számára, akik új elképzelésekkel, ötletekkel rendelkeznek, hogy megtudják, hogyan lehet ezekből az ötletekből valódi  vállalkozást létrehozni” – mondta el a megnyitón dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese.

A megnyitón meghirdetett SMART Versenyre olyan 30 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, akik a fent említett három ágazat területén rendelkeznek vállalkozással vagy üzleti ötlettel. Jelentkezni a a www.iesmarthungary.net oldalon lehet 2014. február 5.-ig, a pályázatokat szakértői zsűri bírálja el.

„A vállalkozások és vállalkozási ötletek megmérettetésén az első szakaszban a legígéretesebb tizet választják ki a szervezők. Az üzleti tervek továbbfejlesztése után a legjobb 5 vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiatal delegálásra kerül a nemzetközi SMART Campusra, ahol a legkiválóbb nemzetközi trénerekkel és szakértőkkel dolgozhatnak együtt, akik érdemben tudják őket támogatni az üzleti terveik megvalósításában” – mondta el a versenyről Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

 smart_logok-színes

A projekt a CENTRAL EUROPE PROGRAMON keresztül az ERFA társfinanszírozásával valósul meg.