Mihályi Zoltán és Juhász Csaba vállalkozásuk indításakor használt és új fogtechnikai gépek, bútorzat, valamint speciális alapanyagok vásárlásához igényeltek 2 millió forint összegű mikrohitelt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványtól. A beruházásnak köszönhetően immár saját eszközeikkel dolgozhatnak és oktathatnak.

jazzdental1

Zoltán és Csaba évtizedek óta tevékenykednek fogtechnikusként, mindketten hatalmas szakmai tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Munkahelyi ismeretségük során rájöttek, hogy eredményesen tudnak együtt dolgozni, és egy saját tanlabor létrehozását tűzték ki célul.

Tervük megvalósítása érdekében eldöntötték, hogy kölcsönt vesznek fel, és felmérték a kisvállalkozóknak szóló banki hiteleket. „A BVK mikrohitelét Csaba bátyja ajánlotta nekünk. Ő a pénzügyi szférában dolgozik, így biztosak voltunk benne, hogy olyan konstrukciót fog javasolni, amivel jól járunk. A hiteligényléshez szükséges üzleti terv elkészítésében is segített”- mondta Zoltán. A szakember hozzátette, hogy bár akadtak kisebb nehézségek menet közben – például a folyószámlájukat vezető bank csődbe ment és az eredetileg fedezetnek szánt ingatlan nem felelt meg -, végül a BVK munkatársai segítségével minden problémát sikerült orvosolni, és megkapták az igényelt két millió forintot.

jazzdental2

A két szakember egy Váci úti ingatlanban lévő fogtechnikai labor teljes felszerelését vette meg, beleértve a gépeket, a bútorokat, és számos értékes alapanyagot. „Tulajdonképpen ez a beruházás volt a feltétele annak, hogy elindíthassuk a tanlaborunkat, saját felszereléssel, gépekkel dolgozhassunk és tanulókat fogadhassunk. Ez egy működő labor, vannak éles munkáink, ami egy pluszt jelent az oktatásban. A legtöbb tanműhelyben a tanulók fantom modellekkel dolgoznak, de nálunk igazi munkákat is láthatnak”- magyarázta Csaba.

Zoltán és Csaba elmondták, hogy mivel a fogtechnika gyorsan fejlődik, időről időre szükség van új felszerelések beszerzésére és továbbképzésre is. A Jazz Dental jelenleg ki tudja szolgálni a vevők többségének igényeit, a fejlesztések tekintetében pedig figyelembe veszi a megrendelők elvárásait.

A BVK a 2016 januárjában induló Budapest Mikrohitel Programja keretében kedvezményes kamatozású hiteleket kínál azoknak a Magyarországon bejegyzett budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozásoknak, melyeknél az előző éves nettó árbevétel nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottainak száma a 10 főt.

Fotó: BVK