Jelentkezz a világ legnagyobb turisztikai startup versenyére!

 

A ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azokat a legformabontóbb startupokat keresi, akik átformálják az emberek utazási szokásait és a utazás élményét. 

 width=

Szállj ringbe Te is, hogy pitch formájában bemutathasd innovatív megoldásodat a globális turizmus vezetőiből álló zsűri előtt, akik között legfelső globális befektetők és vállalatok is vannak. A verseny kitűnő alkalmat kínál a kapcsolatépítésre is.

Jelentkezés és részletes információk:

www.tourismstartups.org

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 3.

Budapesti elődöntő: 2018. szeptember 27.

A tíz döntős 2019. január 23-27-e között a Madridban megrendezésre kerülő FITUR nemzetközi turisztikai kereskedelmi vásáron mutatkozhat be.

A szervezők számára fontos a magyar résztvevőket figyelemmel kísérhessék, ezért kérjük, hogy pályázata benyújtását jelezd a turizmus@mfa.gov.hu címen is. A tárgyrovatba írja be: startup competition.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) első alkalommal hirdeti meg startup versenyét digitalizáció a turizmusban témakörben.  A turisztikai szektor digitalizációjában érdekelt startupok számára kiírt verseny célja új szakmai megoldások és smart ötletek generálása, illetve ezek gyakorlati megvalósítása.  

A turizmus az egyik legalkalmasabb szektor a folyamatos növekedést biztosítására, munkahelyek létrehozására, a szegénység csökkentésére, a fenntartható fejlődés és a béke erősítésére. A világ GDP-jének 10%-át előállító turizmusnak fontos hatása van az exportra, a munkaerőpiacra, a befektetésekre, az infrastrukturális fejlesztésekre és a társadalmi folyamatokra.

A pályázat tematikájában kapcsolódik a 2018. szeptember 27-én Budapesten megrendezésre kerülő Turizmus Világnaphoz, melynek témája Tourism and digital transformation.

A Turizmus Világnap központi rendezvényére első alkalommal kerül sor Magyarországon. 1980 óta az ENSZ Turisztikai Világszervezete közreműködésével minden évben szeptember 27-én egy nagyszabású rendezvényre kerül sor az adott vendéglátó országban. A Turizmus Világnap 2018 magyarországi fő szervezői a Külgazdasági és Külügyminisztérium Turizmusdiplomáciai Főosztálya és a Magyar Turisztikai Ügynökség.