Az Izraeli Nagykövetség a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal együttműködve olyan magyar startupok és kreatív magánszemélyek jelentkezését várja, akik a World Hackathon Day keretében szeretnék megmérettetni magukat azzal, hogy világszinten is bemutatják ötletüket, fejlesztésüket.

Izrael a világ egyik legdinamikusabban fejlődő tudásalapú gazdasága, amit gyakran start-up nemzetként emlegetnek. Exportjának többségét az innovatív iparágak adják. Izraeli tudósok és startupok a koronavírus járvány idején is mindent megtesznek azért, hogy innovációikkal segítsék a világot. Számtalan kreatív ötlet és tudományos elképzelés látott napvilágot az elmúlt hetekben Izraelben. A haifa-i Technion egyetem egyik kutatócsoportja például hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztett ki. Kollégáik mesterséges intelligenciával működő szenzort készítettek a vírus korai diagnózisára. A Tel-Aviv-i Weizmann Tudományos Intézet neurobiológus kutatója pedig szaglástesztet fejlesztett ki, szintén a koronavírus korai felismerése érdekében.

world_hackaton_day_2.jpg

Sokan viszont már a koronavírus utáni időkre fókuszálnak, és keresik azokat az innovatív megoldásokat és technológiákat, amelyek az „új realitások” világában lesznek majd elérhetőek. Az ötletek megvalósításához azonban széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Az izraeli kezdeményezésű World Hackathon Day ezt nyújtja az érdeklődőknek. A virtuális eseménye célja, hogy olyan nemzetközi közösséget és kapcsolati hálót hozzon létre, amely kereskedelmi alapon is működővé teszi az ötleteket, termékeket, szolgáltatásokat.

Az Izraeli Nagykövetség Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal együttműködve olyan magyar startupok és kreatív magánszemélyek jelentkezését várja, akik az online esemény keretében szeretnék megmérettetni magukat azzal, hogy világszinten is bemutatják ötletüket, fejlesztésüket.

A 2020. május 29-31. között megrendezésre kerülő virtuális hackathon rendezvényen az alábbi témakörökben lehet részt venni: egészségügy és fitness; munka és gazdaság; digitális pénzügyek; oktatás és tanulás; zene és szórakoztatás; utazás és mobilitás; környezet és fenntarthatóság; társadalmi szolidaritás és idősgondozás.

world_hackathon_day_agendat.png

Ha Önnek is van egy különleges megoldása, amely a lakosságot, a vállalkozásokat vagy az államokat segíti járványügyi helyzetben, akkor jelentkezzen! –> REGISZTRÁCIÓ  <– Május 20-ig már több mint 250-en regisztráltak 30 országból!

Részvételi szándékát a regisztrációt követően kérjük, hogy számunkra is jelezze az info@bvk.hu e-mail címen, vagy az Izraeli Nagykövetségnek az economy@budapest.mfa.gov.il e-mail címen.

Sok sikert kívánunk!