A Magyarországról érkező fiatal vállalkozók megállták a helyüket a a pozsonyi SMART Campus tréningen és versenyben. Teljesítményük kapcsán külön elismerésben is részesültek.

A SMART Campus hetében a fiataloknak egyidejűleg kellett a virtuális tőzsdei alkalmazáson ötletüket vonzóvá, eladhatóvá tenni és felkészülni azok prezentálására egy befektetőkből álló szakmai zsűri előtt. Az egész héten át tartó munkának köszönhetően az 5 fiatal leendő vállalkozónk folyamatosan a legjobbak mezőnyéhez tartozott.

1

2014. május 23-án utolsó napjához érkezett a pozsonyi SMART Campus tréning, amely párhuzamosan több verseny helyszíne is volt egyben. A virtuális tőzsdén nyújtott teljesítményük alapján a zsűri díjat adott át a legértékesebb vállalkozásnak, valamint a legjobb befektetőnek. A pénteken zajló, elődöntőből és döntőből álló versenyben pedig a fiatal versenyzőknek saját üzleti ötleteiket kellett prezentálniuk.
Az elődöntőben egy befektetőből és trénerekből álló zsűri értékelte a 38 üzleti prezentációt. A versenyzőknek 3 perc állt a rendelkezésükre ötletük bemutatására, valamint további 2 perc a zsűri kérdéseinek megválaszolására. Az elődöntőt követően a magyar fiatalok külön elismerésben részesültek, mint a legnagyobb szakmai fejlődést elérő csapat. A zsűri döntése értelmében a magyar csapatból ötletével a döntőbe, a legjobb 10 közé jutott Tóth Lambert (Nemundir – fantasy szerepjáték).

2

A SMART Xchange tőzsdei versenyen Kozák János (Neovision) a második helyen végzett a legértékesebb vállalkozások versenyében. Wrhovina Éva (Vertical) projektje pedig magas piaci potenciállal rendelkezik a Portugáliából érkezett befektető szerint, aki személyes konzultáció keretében segítette versenyzőnket a nemzetközi együttműködések létrehozásának első lépéseiben. Buda Gergelyék „Dühöngőjét” a tréningen szerzett ismereteknek köszönhetően olyan szintre sikerült kidolgozni, ami lehetővé tette számukra, hogy belevágjanak ötletük megvalósításába. A Kristóf Kitti által kidolgozott „Kitti-kályha” üzleti koncepcióját pedig sikerült – a befektetett munkának hála – egy megvalósítható vállalkozási ötletté továbbfejleszteni.

3

i.e_smart_-smarttal (1)