Jubileumi kiadványunk: Budapest – Az innováció otthona

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 25 éves, jubileumi kiadványa: Budapest – Az innováció otthona

Szeretettel ajánljuk figyelmébe legújabb kiadványunkat, mely átfogó képet a Közalapítvány és Budapest Főváros szerepéről, tevékenységéről, eredményeiről az innováció, a vállalkozásfejlesztés és foglalkoztatás területén és a fővárosi startup ökoszisztéma fontos szereplőiről.

A kiadvány olvasásához kérjük, kattintson a képre:

 width=

Tisztelt Olvasó!

Budapest nem csak kelet és nyugat kapuja, kivételes adottságú turisztikai látványosság, hanem az utóbbi időszakban vonzó célpont a sikerekre törő, nemzetközi szintű vállalkozásoknak is.

A magyar főváros az elmúlt hónapokban több innovációval foglalkozó rangsorban is az élre tört. 2018-ban az Európai Unió a Startup Europe díjjal ismerte el a közigazgatás eredményeit a vállalkozásfejlesztésben, egy nemrég megjelent brit elemzés pedig Budapestet találta a legjobb választásnak a székhelyüket változtató angol cégek számára. 2019-ben Budapest elnyerte az „Európa legjobb úticélja” kitüntető címet is.

Magyarország kormánya és a Főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy Budapestet élhető, szerethető és állandóan fejlődő várossá tegye. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának megalakulása mintegy 1000 milliárd forintos többletforrást és stabil hátteret biztosít a Budapesten megvalósuló fejlesztéseknek.

A történelmi tényekre alapuló tapasztalatok is azt mutatják, hogy Magyarország csak akkor őrizheti meg pozícióját, ha növekszik az innovatív vállalkozások aránya, ha egyre több fiatal választja a vállalkozói létet. A fejlődés feltétele, hogy a kedvező vállalkozói környezet működésbe hozzon újabb dinamikus hazai és külföldi startup-közösségeket. Ebben a munkában Budapest vezetése számít az önkormányzat irányítása alatt álló szervezetekre, köztük a 25. évfordulóját ünneplő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványra.

Az eddig elért eredmények bizonyítják, hogy a fővárosnak érdemes tevékenyen részt vennie az innovatív vállalkozások támogatásában.

Budapest napi működtetésében, építésében, a jövő alakításában főpolgármesterként részt venni néha embert próbáló kihívás, ugyanakkor felemelő érzés, nemes feladat. A nagy elődök munkássága meghatározó irányokat mutat. Bárczy, Széchenyi, Andrássy, Podmaniczky mindannyian nagyformátumú politikusok voltak, akik teremtő szándékukkal, elhivatottságukkal példát mutatnak azoknak a városfejlesztőknek, akik ma, a 21. század elején Budapest fejlődését mindennél fontosabbnak tartják.

Budapestet szorgos és eszes magyar emberek tették naggyá. Ajánlom figyelmükbe a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kiadványát, amely a számok mellett arcokat is rendel a főváros elmúlt éveinek legsikeresebb gazdasági vállalkozásaihoz.

Tarlós István

főpolgármester