A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 8. Be Smart versenyének nyertes startupjai a Ruhr Summiton, a Ruhr-vidék legjelentősebb, kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciáján mutatkoznak be október 11-12-én, Bochumban. A Közalapítvány és Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa másfél éve tartó, intenzív együttműködésének köszönhetően számos magyar startup ért már el üzleti sikereket az Észak-Rajna-Vesztfália régióban.

 width=
A rendezvényen készült képek megtekintéséhez kattintson a fotóra!

BVK és a Digitale Stadt Düsseldorf Egyesület 18 hónappal ezelőtt írt alá együttműködési megállapodást, melynek céljaként a felek az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban jelentős hagyományokkal rendelkező ipar és az innovatív vállalkozások, startupok közötti partnerségek kiépítésének elősegítését jelölték meg. Az elmúlt másfél év során a BVK és a németországi partnerek számos rendezvényt hívtak létre Budapesten és tartomány különböző városaiban.

Másfél év alatt nyolc alkalommal, összesen közel 40 startupunk mutatkozott be a tartományban, közülük sokan sikeres üzleteket kötöttek, van, aki már itteni leányvállalatot is alapított. Továbbá hat budapesti rendezvényünkön vettek részt a német innovációs ökoszisztéma meghatározó szereplői. Az igazán intenzív együttműködés számos sikersztorit eredményezett, s remélem a most bemutatkozó csapatok is nagyon jó kapcsolatokat tudnak indítani e két napban – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Örvendetes, hogy a BVK-val közös együttműködés eredményeképp egyre több magyar startup épít ki helyi üzleti kapcsolatokat Észak-Rajna-Vesztfáliában – hangsúlyozta Elena Matekina, Nrw Invest vezetője.

 width=
A rendezvényen készült képek megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A Ruhr Summit központi témája idén a digitalizáció: virtuális valóság, kiterjesztett valóság (VR/AR), IT biztonság, mesterséges intelligencia (AI) és Smart City.  A konferencián a tradícionális iparvidék, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány és Németország nagyvállalatainak és kkv-inek innovációs vezetői, az egyetemek és kutatóintézetek képviselői, a befektetők és a több mint 50 országból érkező startupok találkoznak egymással. A cél a startupok nemzetközi üzletfejlesztésének támogatása, partnerségek kialakítása, új megoldások felkínálása a helyi vállalato képviselőinek. A rendezvényre 400 vállalati képviselőt, 150 befektetőt várnak a szervezők.

A konferencia 50 startup kiállítója között öt Be Smart nyertes, kiemelkedő eredményekkel elért magyar startup mutatkozik be, a BeeRides, az Espressite, az X-Flow Systems, a Maform és az Enduraid.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Ruhr vidék legnagyobb startup eseményén, a Ruhr Summiton mutatkozhatnak be a magyar startupok. A Ruhr vidék azért kiemelten fontos, mert itt egyszerre van jelen egy komoly ipari örökség, és a nemzetközi szintű gondolkodás. Ez magyarázza, hogy a magyar innováció irányába ilyen nyitottak. Nem véletlen hát, hogy az itt megjelent startupok tíz százaléka magyar– mondta Szegner Balázs, düsseldorfi főkonzul.

 width=
BeeRides pitch a Ruhr Summiton

Nagyon elégedett vagyok, hogy a Ruhr Summitra több mint 50 országból érkeznek hozzánk látogatók és kiállítók, de ez nem lenne lehetséges olyan megbízható partnerek nélkül, mint Magyarországon a BVK – mondta Oliver Weiman, a Ruhr Summit igazgatója.

A BVK 8. Be Smart versenyének további 5-5 nyertes startupja számára biztosít bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőségeket, novemberben a lisszaboni Web Summiton, 2019. februárjában pedig Barcelonában a Mobile World Congress kísérőrendezvényén, a 4YFN kiállításon.

A BVK 8. Be Smart versenyének megvalósítását és a nyertesek külföldi bemutatkozásait az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és Budapest Főváros támogatja. 

A Ruhr Summiton bemutatkozó Be Smart nyertes startupok:

BeeRides a régió első repülőtéri közösségi autómegosztója. A vállalkozás az autótulajdonosok számára ingyenes parkolást biztosít a reptereken, és lehetőséget arra, hogy teljes körű biztosítás mellett bérbeadhassák autójukat ide érkező turisták számára. A BeeRides 2017. júniusában nyitotta meg első külföldi telephelyét nyitotta meg Dortmundban, ezt követte Düsseldorf és Berlin, és hamarosan Frankfurtban és Münchenben is elérhető lesz a szolgáltatásuk.

Az Espressite, egy könnyen kezelhető weblapkészítő webapplikációt fejlesztett, mely mesterséges intelligencia segítségével a felhasználó személyisége alapján készít gyorsan és egyszerűen honlapokat.

Az X-Flow Systems küldetése, hogy automata sör gyorscsapolót tervezése, gyártása  és értékesítése. A termék segíti a pultosok munkáját azzal, hogy rövid idő alatt nagyobb mennyiséget tudnak lecsapolni és értékesíteni, amivel magasabb profitot fognak realizálni a vendéglátóegységek.

Az Enduraid mobilapplikációja egy frissítés tervező program, mely konkrétan megmondja a sportolónak, hogy pontosan mit és mikor egyen igyon a verseny során, ezáltal nem csak a sikeres célba érkezés biztosított, de a maximális teljesítmény is. Az Enduraid egyesíti a táplálkozástudományt, a sok éves versenyzői és edzői sporttapasztalatot, a matematikát, az élettant és az informatikát

A Maform egy innovatív design stúdió, ahol valódi, működő és piacképes termékek formájába öntik a legelőremutatóbb mérnöki és tudományos innovációkat. A fiatal magyar designerek látásmódját és kreativitását ötvözik nagyon hatékony kontrolling technikákkal és globális megközelítéssel.

Köszönjük Budapest Főváros és a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatását!

Főtámogatók:

 width=

Támogató:

 width=