Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért (European Enterprise Promotion Award) – amelynek a BVK is kétszeres nemzeti győztese – hat kategóriában, legalább két éve működtetett programokkal jelentkezhetnek vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és állami szervek 2019. május 26-ig. A hazai fordulót az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezi.

 width=

Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított verseny célja a vállalkozóvá válást és a vállalkozások mindennapjait megkönnyítő kezdeményezések megismertetése annak érdekében, hogy azok nemzetközi szinten is példával szolgálhassanak.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj kategóriái:

  • a vállalkozói (üzleti) szellem javítása
  • befektetés a vállalkozói kompetenciák fejlesztésébe
  • üzleti környezet fejlesztése
  • vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
  • zöldgazdaság és az erőforrások hatékony felhasználása
  • vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A nevezés két kiválasztási szakaszban, nemzeti és európai szinten zajlik. A magyarországi szakmai zsűri két projektet juttat tovább a nemzetközi fordulóba. A legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési program az Európai Zsűri Fődíját nyeri el. A díjátadó ünnepséget az Európai KKV Közgyűlés részeként rendezik meg 2019 őszén, az eseményre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány két alkalommal is szerepelt a nemzeti győztesek között: 2016-ban a Be Smart programmal, 2018-ban pedig a Startup Budapest Programmal nyerte meg a hazai fordulót.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra 2019. május 26-ig lehet jelentkezni a kkvdij@itm.gov.hu email címen.

A pályázati dokumentumok itt érhetőek el.

További információ a díj hivatalos, valamint magyar Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján található.

(Forrás: ITM Kommunikáció)