Az European BIC Network-öt (EBN)  az Európai Bizottság hozta létre, az EU Business Innovation Centres (üzleti és innovációs központok) összefogásának céljából. A BVK 2017. márciusában elnyerte az EUBIC címet, az Unió e területen elérhető legmagasabb szintű minősítését, majd az EBN  döntéshozó testületébe is bejutott. A nemzetközi szervezet a napokban adta ki 2017-es beszámolóját, mely szerint az EUBIC hálózat több mint 82 ezer ügyfelet támogat, az általa generált munkahelyek száma pedig meghaladja a 75 ezret.

 width=

Az EBN EuBIC Impact Report 2017 jelentése az elmúlt három év fő (2014-2016) trendjeit emeli ki. A kvalitatív és kvantitatív adatok alapján készített beszámoló jól illusztrálja, hogy mekkora értéket teremtenek az üzleti innovációs központok az európai gazdaságban és a helyi gazdasági ökoszisztémákban. Az EUBIC központok által támogatott ügyfelek száma az adott időszakban meghaladta a 82 ezret, emellett több mint 12400 startup létrehozásához járultak hozzá, 75 ezer munkahelyet teremtettek, és 1,69 milliárd euro tőkebefektetést hoztak létre a közszférából a magán szektorba átlépő innovatív kisvállalkozások számára. Az EBN 2014 és 2016 között 11 622 rendezvényt szervezett, 619 650 fő részvételével.

A BVK az üzleti innováció, illetve a startupok területén végzett tevékenységéért, programjaiért nyerte el az EU Business Innovation Centre címet, az országban így jelenleg a BVK az egyetlen Európai Uniós minősített üzleti innovációs centrum. A minősítés megszerzése után a BVK a European BIC Network (EBN)  döntéshozó testületébe is bejutott, így a Közalapítvány képviseli Magyarországot az Európai Bizottság Üzleti és Innovációs Hálózatának igazgatóságában.