Smart Budapest Közösség eseményt rendeztünk a városinnovációval foglalkozó vállalkozások kockázati tőke finanszírozási lehetőségeiről.

Tudjuk, hogy nagyon nehéz ma Magyarországon okos város témákkal foglalkozni. Ez egy speciális terület, speciális finanszírozási igényekkel. Sokszor nehéz eligazodni a finanszírozási lehetőségek között, kevés az információ, és az sem mindig megbízható. A mostani inflációs helyzet, az ingadozó forintárfolyam és a rezsiárak növekedése kifejezetten megnehezíti annak a dolgát, aki valami újat szeretne alkotni, értéket létrehozni.

Éppen ezért az idei első eseményünk témája az okos város fejlesztésekkel foglalkozó vállalkozások kockázati tőke finanszírozása volt, hogy segítsünk eligazodni a városinnovációval foglalkozó vállalkozásoknak ezen a területen.

csillag-peter

Kele János, a BVK projektigazgatójának nyitó prezentációjában a BVK tevékenységének rövid ismertetése után arról beszélt, hogy jelenleg milyen kérdések foglalkoztatnak bennünket, valamint bejelentette, hogy a jövőben a BVK kvalitatív kutatásokat tervez annak érdekében, hogy egy minél inkább az okos város témákkal foglalkozó vállalkozásokra szabott pénzügyi termékkel tudjunk előállni.

Csillag Péter, a Hungarian Business Angel Network elnöke előadásában a crowdfunding lehetőségekről és arról beszélt a jelen lévőknek, hogy az angyalbefektetők mibe fektetik szívesen a pénzüket.

Majd egy kerekasztal-beszélgetés keretében Dr. Kozma Andrea, a Baconsult Kft startup academy igazgatója és jogi igazgatója, Goertz Gábor a greehill CEO-ja és társalapítója, valamint Tánczos Péter, a Euroventures ügyvezető partnere beszélt az okos város vállalkozások kockázati tőke finanszírozásáról.
Az esemény egy kötetlen networking résszel zárult, ahol lehetősége volt a résztvevőknek megismerkedni más, hasonló cipőben járó vállalkozókkal, valamint feltenni a kérdéseiket a rendezvény szereplőinek.
networking
A BVK-nál hiszünk abban, hogy az ehhez hasonló találkozások és beszélgetések révén közelebb jutunk ahhoz, hogy az innovatív vállalkozások minél személyre szabottabb segítséget kapjanak a vállalkozásuk fejlesztéséhez, ezáltal pedig a budapestiek életminőségének javításához.