Koronavírus-specialista magyar startupok – Karc FM

 

A világjárvány idején egyre komolyabb nemzetközi érdeklődést tapasztal a magyar startup cégek iránt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Szalai Piroska a Karc FM Hangoló című műsorában adott interjút.

Koronavírus-specialista magyar startupok (Hangoló 2020.05.06.)

A világjárvány idején egyre komolyabb nemzetközi érdeklődést tapasztal a magyar startup cégek iránt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Szalai Piroska a Karc FM-en elmondta: a StartupBlink, egy a startup-világot monitorozó nemzetközi kutatócsoport nemrég arra kérte fel a BVK-t, hogy találjon legalább 5 olyan magyar céget, amelyik hatékonyan, innovatív módon tud beszállni a koronavírus elleni küzdelembe. Miután feltérképeztük a hazai piacot, összesen 40 olyan innovatív vállalkozást találtunk Magyarországon, amelyek különleges megoldásokat fejlesztett ki annak érdekében, hogy a lakosságot, a vállalkozásokat, illetve az önkormányzatokat segítsék a járványügyi helyzetben.

Szalai Piroska jelezte: még nem tartunk a folyamat végén, de a StartupBlink eddig az összes magyar ajánlást elfogadta, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nemzetközi kutatócsoport a most készülő Covid-startup világtérképre is elhelyezi a kiválasztott magyar cégeket. Hozzátette: az érintett 40 magyar cég a legkülönbözőbb területeket fedi le: van köztük pénzügyi szolgáltatást támogató, munkaerőpiaci segédeszközt nyújtó, okoshotel applikációt fejlesztő, vagy éppen HR-megoldásokkal a cégeket segítő startup is.

Az interjúban elhangzott startupok a XeropanDarts MatekRoute4UViddLPéntech – Az okos faktoringTalentunoBlue Colibri App és a Bonomi.io. Sajnos nem volt idő minden felkerült magyar csapatot megemlíteni, de keressék őket a #restartbudapest segítségével a Facebookon, használják a fejlesztéseiket és figyeljék az új kezdeményezéseinket! Folytatjuk!

A teljes rádióinterjút az alábbi felületen tudja meghallgatni:

(Forrás: Karc FM)