A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola partnerként vesznek részt abban a Közép-Európai Operatív Programból támogatott projektben, melynek célja, hogy a kreatív iparágak, zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetét fejlessze, segítsen az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetén.

ieSMART22

Az i.e. SMART projekt célja, hogy a „hagyományos” vállalkozói ismeretek közvetítésén túl meghonosítsa hazánkban is az úgynevezett transzformatív üzleti megközelítést, amelynek központjában a felhasználó, az ember áll, az üzleti gondolkodás pedig hosszú távú fenntarthatóságra, kreativitásra, innovatív ötletekre épül.
A projekt fő célja olyan regionális kompetenciaközpontok (SMART Pointok) felállítása, amelyek megfelelő képzést nyújtanak elsősorban 15-30 év közötti fiatalok számára, akik a fenti szektorokban szeretnének vállalkozásokat alapítani. A SMART Pointok releváns információt adnak üzleti tervek készítéséhez és különböző jogi ügyekben segítik az eligazodást, ezen túlmenően azonban hangsúlyt helyeznek olyan készségek, attitűdök kialakítására is, mint a csapatmunka, vállalkozói szellem, kockázatvállalás, kreativitás.
A központok tervezetten márciusra állnak fel Közép-Európa hét régiójában, így Budapesten is, és szoros kapcsolatot fognak tartani egymással, hogy a kialakított hálózat keretén belül a jó ötleteket, gyakorlatokat is meg lehessen osztani.

i.e_smart_-smarttal (1)

Forrás: bkf.hu