Külföldi befektetők előtt mutatkozhatnak be a 3. Be Smart startup verseny győztesei

 

Feltörekvő vállalkozók jelentkezését várja harmadik BE SMART startup versenyére a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. A Magyarország Izraeli Nagykövetségével közösen szervezett versenyen kiválasztott legígéretesebb startupok képviselői március 13. és 17. között Tel-Avivba utazhatnak, ahol nemzetközi befektetőknek mutathatják be projektjeiket.

A nyertesek részt vehetnek a Magyarország Izraeli Nagykövetsége által szervezett B2B befektetői és üzleti találkozókon, valamint az Axis Tel Aviv 2016 rendezvényen, mely a vezető izraeli startupok, a nemzetközi befektetők és a tel-avivi üzleti élet kulcsszereplőinek találkozója, ahol pitching session keretein belül, ill. B2B találkozókon mutathatják be innovatív vállalkozásaikat.

Be-Smart-startup-verseny-2016_kép

A Közalapítvány olyan innovatív feltörekvő vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A kiválasztás első fordulójában a jelentkezők feladata egy magyar-angol kétnyelvű pályázat elkészítése, a második fordulóba jutottaknak pedig angol nyelvű pitch-ek keretében kell bemutatniuk a vállalkozásukat. A legígéretesebb 3 startup 1-1 képviselője vehet részt a magyar delegáció részeként a tel-avivi programokon. A kiutazás előtti időszakban a vállalkozók részére a BVK mentorálást és felkészítést biztosít

A pályázatok benyújtásának határideje 2016. február 11.

Részletes információk a pályázatról: https://bvk.hu/3-be-smart-startup-verseny-palyazati-kiiras

Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány az egyetlen olyan szervezet, amelyet a Főváros Közgyűlése a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése céljából hozott létre még 1993-ban. Küldetésünknek tekintjük hozzájárulni a budapesti, életképes, régebb óta működő vagy nemrég indult vállalkozások piaci igényeknek megfelelő módon történő fejlődéséhez, bővüléséhez, ezáltal a fővárosi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához, így Budapest gazdaságának élénkítéséhez. A Közalapítvány elmúlt években megújított tevékenységének két pillére az innovatív vállalkozásfejlesztés és a non-profit mikrofinanszírozás. Vállalkozásfejlesztési tevékenysége keretében a Közalapítvány rendszeresen rendez üzleti versenyeket. Honlapja: www.bvk.hu

Magyarország Izraeli Nagykövetsége

Magyarország Izraeli Nagykövetsége kiemelt célnak tekinti a két ország közötti innovációs együttműködések előmozdítását. Ennek szellemében járul hozzá magyar-izraeli ipari K+F pályázati programokhoz, rendez rendszeresen magyar startupok számára befektetői fórumokat Izraelben. A tel-avivi külképviselet célja a két ország üzleti és technológiai inkubációs gyakorlatainak cseréje, a magyar ötletek, találmányok világsikerre vitelének segítése, izraeli üzletfejlesztési kompetenciák bevonásával.

Axis Tel Aviv 2016

Az Axis Tel Aviv 2016 konferencián közel ötven, 15 különböző országból érkezett előadó prezentál, a résztvevőknek lehetőségük nyílik professzionális startup pitchek és befektetői bemutatkozások meghallgatására, kapcsolatépítésre, személyes találkozók szervezésre.