Az innováció jegyében zajlott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum és az Újbudai Üzleti Klub közös rendezvénye 2017. február 6-án. A szervezők, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Újbuda Önkormányzata, célja a budapesti kkv-k számára elérhető lehetőségek és kedvezmények bemutatása volt.

A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a kerület három fontos területre koncentrál, ezek az oktatás, a városfejlesztés és az olimpia. Újbuda mindig is kiemelt feladatként kezelte az oktatást, és a helyi vállalkozások fejlődésére meghatározó hatást gyakorol a kerületben jelenlévő nagyszámú felsőoktatási intézmény.

Bár a KMR régióban kevés európai uniós forrás áll rendelkezésre, mégis vannak olyan lehetőségek, amelyek elérhetőek a budapesti vállalkozások számára is, hangsúlyozta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, pl. adókedvezmények, KATA, KIVA, visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatások, az Irinyi terv célelőirányzat.

„Budapest legyen az ötletek városa, innovatív gondolkodókat, innovatív megvalósításokat vár a főváros”- emelte ki Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke Budapest Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Stratégiájának egyik fontos pontját. A BVK a Be Smart és a Startup Budapest programjaival járul hozzá az innovatív vállalkozások fejlődéséhez. A Közalapítvány jelenleg futó, 5. BE SMART startup versenyére február 10-ig várja a jelentkezőket. A nyertesek a Düsseldorf Be Smart Tech Event-en és a think.BDPST startup rendezvényein mutatkozhatnak be.

A rendezvény a Demola Budapest innovációs központ bemutatkozásával zárult.