Budapesti cégek befektetői környezetben

Négy startup vállalkozást – Granted By Me, L!ber8 Technology, COinPay Zrt. és MagicMe – díjazott tegnap a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és hazánk tel-avivi nagykövetsége a harmadik „Be smart” verseny apropóján.

 width=

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke beszédében ismertette: a múlt hónapban meghirdetett startup versenyre olyan innovatív és feltörekvő vállalkozások jelentkeztek, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, prototípussal rendelkeznek. A díjazottak pedig részt vehetnek az Axis Tel-Aviv 2016 rendezvényen, amely a vezető izraeli startupok, a nemzetközi tőkebefektetők és a tel-avivi üzleti élet kulcsszereplőinek találkozója. Hozzátette: a közalapítvány folyamatosan fejleszti partneri kapcsolati körét Európa és a világ vállalkozásfejlesztési és vállalkozásfejlesztésben érdekelt szervezeteivel, intézményeivel, hálózataival. Jelenleg hatvan külföldi szervezettel és számos nagykövetség külgazdasági attaséjával működnek együtt. Ráadásul a BVK azon kevés európai vállalkozásfejlesztési szervezet egyike, amely kis összegű – tízmillió forint alatti – pénzügyi szolgáltatásokat nyújt kisvállalkozásoknak és nem pénzügyi, üzletfejlesztési szolgáltatásokat.

Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese arra mutatott rá: a mikro-, kis- és közepes vállalkozások fontosak a főváros számára gazdaság- és foglalkoztatás élénkítő szerepük miatt, s hozzá kívánnak járulni – pont a Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány révén – fejlődésükhöz, bővülésükhöz.

Ázbej Trisztán, Magyarország tel-avivi nagykövetségének attaséja hangsúlyozta: a Tel-Avivban történő bemutatkozás a díjazott, budapesti vállalkozások számára remek lehetőség arra, hogy találkozzanak üzleti befektetőkkel – egy közvetítő környezetben. Tudniillik erre a rendezvényre húsz országból érkeznek befektetők: jönnek például az Amerikai Egyesült Államokból, továbbá Kínából és Németországból, de érkeznek Koreából is.

Forrás: Magyar Hírlap