A rangos nemzetközi megmérettetések jó alkalmak kapcsolatbővítésre

Idén szeptemberben nyolcadik alkalommal versenyezhetnek a legígéretesebb startupok a nívós külföldi szereplési és a kapcsolatépítési lehetőségek elnyeréséért a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart arénájában.

 width=

Egy profi startup fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy folyamatosan megmérettesse magát hazai és nemzetközi szinten. Sokéves tapasztalatunkat és városdiplomáciai kapcsolatrendszerünket felhasználva támogatjuk a startupok eredményes megjelenését a legszínvonalasabb nemzetközi rendezvényeken – nyilatkozta lapunknak Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Kiemelte: minden követ megmozgatnak, hogy a Be Smart-verseny nyerteseinek az elérhető legjobb kapcsolatépítési lehetőségeket biztosítsák. Felhívta a figyelmet, hogy a Smart City, továbbá az innováció és digitalizáció területein létrehozott turisztikai fejlesztésekre kiemelt fókusz irányul. A Közalapítvány a versenyt Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusával, Magyarország Lisszaboni Nagykövetségével és Magyarország Barcelonai Főkonzulátusával együttműködésben valósítja meg.

Az egyik versenyhelyszín a német gazdaság szívének tekintett Ruhr-vidék legjelentősebb, nagyszabású, kiállítással és B2B-találkozókkal összekötött startup konferenciája, ahol technológiai újdonságokkal, előrejelzésekkel és megatrendekkel ismerkedhet meg a nemzetközi közönség. Idén a nemzetközi start­upok és kooperációk állnak a rendezvény középpontjában, ezért is különösen érdekes a hazai start­upok számára a részvétel lehetősége. A Ruhr Summiton a tradi­cionális iparvidék NRW tartomány és Németország nagyvállalatainak és kkv-inek innovációs vezetői, az egyetemek és kutatóintézetek képviselői, a befektetők és a több mint ötven országból érkező start­upok találkoznak egymással. A másik megmérettetés a lisszaboni Web Summit, Európa leggyorsabban növekvő technológiai konferenciája, ahol az ipar befolyásos szereplői és feltörekvő technológiai startupok gyűlnek össze.

A hat évvel ezelőtt csupán ötszáz résztvevővel induló esemény mostanra hatvanezres létszámúvá nőtte ki magát, így vált mára Európa legismertebb networking eseményévé. Lesz egy magyar stand Barcelonában is, a 4YFN kiállításon, amely a világ leggyorsabban növekvő, a digitalizáció legújabb eredményeit bemutató eseménye. Szalai Piroska kiemelte, hogy Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a napokban döntött a programsorozat támogatásáról.

Forrás: Magyar Hírlap