Magyar Hírlap – Tegnap este ismét együtt dobbant Budapest és a kreatív, innovatív vállalkozók szíve

 

 

Idén tíz ország részvételével nyílt meg a negyedik Startupok éjszakája Budapesten. A rendezvényen Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, Budapest és hazánk vonzerejét jól mutatja, hogy külföldi székhelyű vállalkozások is megtelepednek nálunk.

 

A magyar gazdaságpolitika ehhez a képzési rendszer átalakításával, a belső és az exportpiacra lépés segítésével járulhat hozzá, valamint a szabályozási környezet alakításával, adókedvezményekkel. Utóbbi kapcsán megjegyezte: a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén olyan 4–5 éves fejlesztési tervet dolgoztak ki, amely bővíti ezeket a lehetőségeket és szintén kedvez a startup vállalkozásoknak.

 

 width=

 

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) elnöke köszöntőjében kiemelte, a BVK az egyetlen Európai Uniós minősítésű szervezet, amelyik a startupokat támogatja hazánkban, a főváros bír az ezen vállalkozási formát leginkább segítő közigazgatással. Lapunk kérdésére elmondta: egyre több az érdeklődő, tavalyhoz képest hatszázról nyolcszáz felettire nőtt a regisztrált vendégek száma.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási és fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke úgy fogalmazott, a startup-vállalkozókat bátorság, lendület, a piaci részek figyelése jellemzi.

György László, gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár azt mondta, az elsődleges cél a magyarok életminőségének javítása, a startupokból pedig olyan cégek lehetnek, amelyek valódi hozzáadott értéket képviselnek. Ehhez többek között kreativitásra, szaktudásra, segítő intézményrendszerre van szükség.

 

Forrás: Magyar Hírlap