Az innovatív vállalkozásfejlesztéssel és mikrohitelezéssel foglalkozó Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2018-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Az utóbbi öt évben közel kétszáz rendezvényük volt, amelyen 15 ezren vettek részt. Budapest nagyon aktív és szerteágazó városdiplomáciai kapcsolatrendszere segítségével 2015 óta immár 32 delegációban több mint száz startupnak tudtak bemutatkozási lehetőséget biztosítani a világ legjelentősebb szakmai eseményein – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

 width=

A közalapítvány az idén újabb két nemzetközi díjat nyert el. A European Enterprise Promotion Award nemzeti nyertese a BVK Startup Budapest Programja lett. Emellett a városvezetés startup-ökoszisztéma fejlesztését segítő tevékenységének köszönhetően Budapest nyerte az idén a StartUp Europe díjat. A StartUp Europe the Best Public Administration for Startups kategóriájának értékelésében kiemelték a BVK Smart programját is, valamint az Európai Unió és a Visegrádi Alap által támogatott, a vállalkozói kompetenciákat fejlesztő, a nemzetközi know-how-k megosztását, valamint a startupok tőkevonzó képességének javítását célzó partnerségi projektjeit.

A közalapítvány jövőre is aktívan folytatja vállalkozásfejlesztő tevékenységét. Már lehet pályázni a 9. Be Smart startup versenyre, melynek nyertesei értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek.

A jelentkezési határidő január 28-a.

Forrás: Magyar Idők