Kapacitásbővítésre, ingatlanvásárlásra, vagy akár forgóeszközökre is elköltheti a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) nonprofit mikrohitelét, mellyel a legkisebb, esetenként induló vállalkozásokat is támogatják.

BMP logoA szervezet tájékoztatása szerint az év legelején már további kedvezményekkel bővült a BVK mikrohitelezési ajánlata, melyet nemcsak a legkisebb vállalkozások tulajdonosainak, de a cégalapításon gondolkodóknak is érdemes megfontolniuk.

A Budapest Mikrohitelprogram keretében azok a Magyarországon bejegyzett budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások vehetnek részt, amelyeknél az előző éves nettó árbevétel vagy a mérlegfőösszeg nem haladja meg a kétmillió eurót (600 millió forintot), valamint összes foglalkoztatotti létszáma tíz fő­nél kevesebb. A hitel igényelhető gépek, berendezések, más beruházások finanszírozására; ingatlanvásárlásra, -építésre, -átalakításra, -felújításra, valamint tartós forgóeszköz biztosítására beruházáshoz kapcsolódóan vagy önállóan is. Valamennyi kölcsön kedvező, évi akár 3,9 százalékos kamat mellett, további költségek nélkül, 3–10 év futamidőre, beruházás esetén maximum 10 millió forint összegig ingatlanbiztosíték mellett vehető igénybe.
A BVK mikrohitelének megszerzésé­­hez elsősorban egy életképes üzleti tervre van szükség, így olyan cégeket is tudnak támogatni, amelyek csak a közelmúltban indultak.

Forrás: BVK / Magyar Idők