Sikerrel szerepeltek az egészségügyi fejlesztések Düsseldorfban

Düsseldorfban mutatkoztak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által kiválasztott fővárosi egészségügyi startupok – mondta el lapunknak az eseményt követően Szalai Piroska kuratóriumi elnök. Egy nappal korábban jelentette be a Ferihegy mellett működő BeeRides magyar cég, hogy a németországi Dortmundban is megkezdi speciális autómegosztó szolgáltatását.

 width=
Be Smart! – Hungarian E-Health Day, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa, a BVK, a Bay Zoltán Intézet, a B. Braun és az NRW Invest közös rendezvénye

Bemutatkoztak tegnap Düsseldorfban a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által szervezett Be Smart – Hungarian e-Health Day keretében a BVK startupversenyének e-health kategóriáját megnyerő startupok – mondta el lapunk kérdésére Szalai Piroska kuratóriumi elnök. Az EVA által fejlesztett okosszemüveg egy elektronikus segédeszköz vakok és gyengénlátók számára. Az eszköz mesterséges intelligencia szoftvere feldolgozza viselője vizuális környezetét és arról élőbeszédben ad visszajelzést. A szemüveg kompatibilis több SmartCity megoldással és biztonságos navigációs szolgáltatást is biztosít a vakok és gyengénlátók számára.

A Mindtech fejlesztései a bezártságszindrómás páciensek kognitív hanyatlásának megakadályozását szolgáló okostelefonos alkalmazások, amelyek az interaktív kommunikációt, a szórakozást és a kognitív funkciók fejlesztését teszik lehetővé számukra. A Pulmoment egy egészségügyi alkalmazás asztmás betegek és orvosaik számára. A rendszeres viziteket gyorsítja fel úgy, hogy a rutinkérdéseket már a vizit előtti időszakban felteszi, amire néhány gombnyomással válaszolhatunk. Ezzel a töredékére csökkenti a többórás rendelői várakozást, és az orvosunk is folyamatos képet kap az állapotunk változásáról.

A páciensek emellett könnyedén elérhetik az orvosukat, értesülnek az időpontváltozásokról, automatikus gyógyszer-emlékeztetőket állíthatnak be, és egy helyen elérhetik az összes leletüket. A webflow.dental egy egészségügyi intézmények szakmai igényeinek megfelelően kialakított online praxismenedzsment-rendszer, amely teljeskörűen támogatja a rendelő hatékony és átlátható működését. – A BVK az általa szervezett Be Smart startupversenyeket megnyerő fővárosi cégek számára a világ erős startupökoszisztémával rendelkező nagyvárosaiban biztosít kapcsolatépítési lehetőségeket – mondta Szalai Piroska.

 width=
Balról jobbra: Elena Matekina, az NRW Invest projektveztője, Szegner Balázs, Magyarország Düsseldorfi főkonzulja, Bősze Botond, a BeeRides alapítója, Udo Mager, a dortmundi reptér vezérigazgatója és Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke

Jelentős siker, hogy a németországi rendezvényen jelentette be a hazai Bee­Rides startup, hogy megkezdi szolgáltatását a a németországi Dortmund repülőtere mellett. A cég az autómegosztás egy speciális formáját kínálja. A startup a BVK 5. Be Smart versenyének egyik győzteseként március 28-án mutatkozott be a Düsseldorf – Budapest Be Smart! Hungarian Tech Day rendezvényen német nagyvállalatok képviselői, befektetők, a helyi kereskedelemfejlesztési szervezetek, valamint Düsseldorf és Budapest képviselői előtt – mondta el lapunk kérdésére Szalai Piroska. A BeeRides eddig 200 millió forint kockázatitőke-finanszírozást vont be.

A tőke egy részét a cég most nemzetközi operációk megnyitására fogja fordítani, hogy Európa más nagy repterein is elérhetővé tegye speciális szolgáltatását. Ennek az a lényege, hogy a reptérre autózók ahelyett, hogy jelentős díjat fizetnének a gépkocsijuk őrzéséért, még pénzt is kereshetnek, ha hozzájárulnak ahhoz, hogy mások – megfelelő biztosítékok mellett – használják a gépkocsijukat, amíg ők távol vannak. A városba érkező utazók pedig kedvezményesen juthatnak bérautóhoz.

– A BVK két éve szervezi nagy sikerrel a Be Smart startupversenyeket, amelyek győztesei közül már 55 cég mutatkozhatott be a világ különböző nagyvárosaiban a helyi nagykövetségeink és főkonzulátusainkkal együttműködésben szervezett kapcsolatépítési lehetőségeken, illetve konferenciá­kon, fesztiválokon, szakmai kiállításokon – mondta Szalai Piroska kuratóriumi elnök.

Forrás: Magyar Idők