Feltörekvő vállalkozók jelentkezését várja harmadik Be Smart startup versenyére a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). Az izraeli nagykövetségével közösen szervezett versenyen kiválasztott legígéretesebb start­upok képviselői március 13. és 17. között Tel-Avivba utazhatnak, ahol nemzetközi befektetőknek mutathatják be projektjeiket.

073_15_09_01_ie_smartA nyertesek részt vehetnek a nagykövetség által szervezett befektetői és üzleti találkozókon, valamint az Axis Tel Aviv 2016 rendezvényen, amely a vezető izraeli startupok, a nemzetközi befektetők és a tel-avivi üzleti élet kulcsszereplőinek találkozója, ahol bemutathatják innovatív vállalkozásaikat.

A BVK olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A kiválasztás első fordulójában a jelentkezők feladata egy magyar–angol kétnyelvű pályázat elkészítése, a második fordulóba jutottaknak pedig angol nyelven kell bemutatniuk a vállalkozásukat. A legígéretesebb három startup egy-egy képviselője vehet részt a magyar delegáció részeként a tel-avivi programokon. A kiutazás előtti időszakban a vállalkozók részére a BVK mentorálást és felkészítést biztosít.

A pályázóknak február 11-ig kell eljuttaniuk az anyagukat a BVK-nak. A BVK az egyetlen olyan szervezet, amelyet a fővárosi közgyűlés a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése céljából hozott létre 1993-ban.