Hazai innovatív vállalkozások jelentkezését várja a 4. Be Smart startupversenyére a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), Magyarország tel-avivi nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház – jelentette be szerdán Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a Bálványosi Szabadegyetemen.

A BVK által szervezett kerekasztal-beszélgetésen a fővárosi gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési lehetőségekről beszélgetett a BVK kuratóriumi elnöke budapesti kerületi polgármesterekkel. Az eseményen hirdette meg Szalai Piroska a 4. Be Smart start­upversenyt. A kétfordulós megméretés győztesei két, szeptemberben Tel-Avivban rendezendő nagyszabású innovációs eseményen mutatkozhatnak be: a Digital Life Design (DLD) Tel-Aviv Fesztiválon és a V4 Innovációs konferencián.

A V4 Innovációs konferencián izraeli és nemzetközi befektetőkkel, üzleti partnerekkel építhetnek kapcsolatot a startupok képviselői, a DLD Tel-Aviv Fesztivál magyar standján pedig három napon át kiállítóként jelenhetnek meg. Emellett előzetesen megszervezett B2B-találkozókon vehetnek részt befektetőkkel, üzletfejlesztőkkel és potenciális partnerekkel.

A szervezők olyan feltörekvő vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A kiválasztás első fordulójában a jelentkezők feladata egy magyar–angol kétnyelvű pályázat elkészítése, a második fordulóba jutottaknak pedig angol nyelvű prezentáció keretében kell bemutatniuk a vállalkozásukat egy szakértői zsűri előtt.