Rheinland Pitch on Danube, avagy a Duna üzenete a Rajnának

Lezajlott Budapesten a legrangosabb német startupmegméretés, a Rheinland Pitch magyarországi elődöntője. A hazai fordulóba öt magyar startup került, a győztes a Sincroll Drive Technologies Kft. lett. A jelentős médiafigyelem mellett zajló németországi döntő kiváló lehetőségeket biztosít a magyar vállalkozásnak arra, hogy kapcsolatokat keressen német befektetőkkel.

 width=

Átadták a 9. Be Smart startupverseny díjait tegnap a fővárosban, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által megrendezett megméretésen húsz induló vállalkozás került a nyertesek közé. A legutóbbi felhívásra 63-an jelentkeztek, közülük húsz kapott bemutatkozási lehetőséget. A Be Smart versenyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket kapnak a fővárosi önkormányzat, illetve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke szerint a digitális átalakulásban minden iparág érintett, a közlekedéstől az egészségügyön át a mezőgazdaságig a legkülönbözőbb területen  érdemes valóra váltani ötleteket, mert ezeknek nagy piaca és lehetőségei lesznek.

A mesterséges intelligencia technológiai és üzleti innovációs esélyt teremt évtizedes hátrányok ledolgozására, illetve évtizedes előnyre a versenytársakkal szemben. A díjakat a Startup Budapest Tavasz részeként megrendezett IV. Startup Budapest Fórumon adták át.

Az átadó előzménye, hogy immár másodszor rendezték meg a Rheinland Pitch on Danube, a legnagyobb németországi startupverseny magyarországi elődöntőjét. A Rheinland Pitch lehetőséget biztosít a hazai startupoknak, hogy üzleti partnereket találjanak Németországban, melynek ipara erős és nagy felvevőképességgel bír az új ötletekre – mondta Lorenz Graf, a Rheinland Pitch tulajdonosa, a Startplatz ügyvezetője. Öt kiváló magyar startup, a GlovEye, a HunCut CNC Kft., a HypCam, a Sincroll Drive Technologies Kft. és a

W-Heat mérkőzött meg egymással. A júniusi düsseldorfi döntőbe a Sincroll Drive Technologies Kft. jutott, amely egy újfajta hajtástechnológiát fejleszt, fogaskerekek helyett golyókat alkalmaz a hajtóművekben. Tizenhat országban van szabadalmuk a technológiákra, számos prototípust készítettek, amelyek igazolják a koncepciót.

A komoly médiafigyelem mellett zajló németországi döntő kiváló lehetőségeket biztosít a vállalkozásnak arra, hogy kapcsolatokat építsen német befektetőkkel, cégvezetőkkel, döntéshozókkal, és megismerje a német startup-ökoszisztémát.

Forrás: Magyar Nemzet