2014. május 6.-tól az induló vagy már működő mikrovállalkozások elektronikus úton is benyújthatják mikrohitel igénylésüket a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványhoz (BVK). Az elektronikus igénylés bevezetésével egyszerűbbé és gyorsabbá válhat a hitelkérelmezés folyamata.

A kedvezményes mikrohiteleket olyan, magyarországi székhelyű vállalkozások igényelhetik, melyeknél az előző éves nettó árbevétel nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottainak száma a kilenc főt. Az Országos Mikrohitel Program a mikrovállalkozások azon körének nyújthat segítséget, amelyek finanszírozási igényeit a kereskedelmi bankok nem tudják kielégíteni.

A mikrohitel gépek, berendezések, forgóeszközök és más beruházások finanszírozására, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítésére és/vagy fejlesztésére, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz biztosítására vehető igénybe. A maximum tízmillió forintos mikrohitel akár 10 éves futamidővel is törleszthető, rendkívül kedvező, 3,9 %-os állandó kamaton.

A hitelkérelem összeállításához, a vállalkozás számára legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásához a BVK konzultációs lehetőséget biztosít a vállalkozók számára. Budapesti és Pest megyei székhelyű, telephelyű vállalkozások az elektronikus hitelkérelmet elindíthatják egyszerűsített formában is. A jelentkezést követő két munkanapon belül a BVK munkatársai felveszik a jelentkezőkkel a kapcsolatot és segítséget nyújtanak a teljes hitelkérelem összeállításában.

Részletekért és a hitelkérelem benyújtásáért kérjük, keresse fel www.bvk.hu honlapunkat, vagy írjon az info@bvk.hu e-mail címre.