November 19-én nyolc önkormányzati üzlethelyiség nyitott meg Erzsébetvárosban azon vállalkozók előtt, akik tavasszal a KÉK Nyitva! Kiadó üzletek fesztiváljának keretében tervezik megnyitni az üzletüket. November 21-én pedig a pályázati időszak is megnyílt, ami egészen december 18-ig tart.

Nyitva üzlet Erzsébetvárosban

Ebben az egy hónapban szabadon jelentkezhetnek a vállalkozók a Nyitva! Kiadó üzletek fesztiváljára, hogy próbára tegyék ötleteiket vagy vállalkozásukat egy erzsébetvárosi ingatlanban. A projektötleteket a legkülönbözőbb területekről várják a szervezők – legyen az kulturális, közösségi vagy társadalmi kezdeményezés, vagy éppen a helyieket célzó szolgáltatás, esetleg ezek határterületei. 

A nyertes pályaműveket szakmai zsűri választja ki, eredményhirdetés várhatóan 2023. január 23-án lesz. A 2023. március közepén kezdődő egy hónapos költség- és kötelezettségmentes időszakban a vállalkozók bemutatkoznak a piacon, népszerűségre tehetnek szert és akár hosszú távon  bérbe vehetik a nekik kiadott ingatlant. 

A kiadó üzletet elnyert vállalkozók előtte szakemberek és a szervezők segítségével készülnek majd fel az egy hónapos, költségmentes próbaidőszakra. 

A pályázati felhívást itt lehet elérni:

https://nyitvafesztival.hu/

A kiadó üzlethelyiségeket a Nyitva! Honlapján lehet böngészni:

https://nyitvafesztival.hu/nyitva-x-erzsebetvaros/uzletek-2/

Jelentkezni pedig az alábbi űrlap kitöltésével lehet: 

https://kortarsepiteszetikozpont.typeform.com/to/Bponxk1S