A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és az MFB Zrt. között létrejött együttműködések eredményeképpen kedvezményes kisvállalkozói hitelprogram érhető el a vállalkozások számára a fővárosi vállalkozásfejlesztési program részeként. A Közalapítvány szolgáltatásai révén, a vállalkozások életciklusához illeszkedően állnak rendelkezésre a támogatott finanszírozási források.

Az MFB Zrt. a kisvállalkozói hitelek közvetítésében kiemelt partnerének tekinti a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt. A Közalapítvány által kínált finanszírozási rendszer egyik eleme az MFB Zrt. MFB Kisvállalkozói Hitele, amelyben partnere a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
A magyar gazdaság növekedésének támogatására, a mikro- és kisvállalkozók fejlesztéseinek és foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése érdekében biztosítja az MFB Zrt. az MFB Kisvállalkozói Hitelt. A legfeljebb 50 millió forintos nagyságú, kedvező kamatozású és hosszú lejáratú hitel a kisvállalkozások számára nyithatja meg az utat az eredményes gazdálkodás és a növekedés irányába.
A hitelkérelmet azok a vállalkozások nyújthatják be, amelyeknél az alkalmazottak száma 1-50 fő között van, az éves nettó árbevételük vagy a mérlegfőösszegük legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg. A beruházási célú hitelt – maximum 15 évre – azok a vállalkozások igényelhetik, amelyek telephelyként szeretnének ingatlant vásárolni, felújítani vagy építeni, illetve eszközeiket, gépparkjukat bővítik, korszerűsítik.
A hitelt kérelmező vállalkozások a konstrukcióval kapcsolatos részletes tudnivalókat és a hitelkérelmi nyomtatványt a Közalapítvány honlapján (www.bvk.hu) olvashatják, illetve onnan tölthetik le elektronikus formában. A hitelkérelem előtt térítésmentes személyes konzultációra van lehetőség, amely során a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ szakemberei hasznos tanácsokkal segítik a hitelt igénylő ügyfeleket. A hitelprogram technikai lebonyolítója a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány egyszemélyes társasága az „Enterprise 94” Kft.