Ügyvédek és közjegyzők számára is elérhetőek a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány non-profit mikrohitelei, melyek a személyi kölcsönöknél lényegesen kedvezőbb feltételekkel igényelhetők. 

A BVK mikrohitelei igen széles ügyfélkör számára hozzáférhetőek, több olyan szektor képviselői is igénybe vehetik, akik egyébként leginkább csak személyi kölcsön formájában jutnának hitelhez. Korábbi partnereink listáján éppúgy szerepel állatorvosi, kozmetikusi, fejlesztőpedagógusi, fordítói vállalkozás, mint népművészeti, vendéglátóipari, autószerelő cég. Az elmúlt években a Közalapítvány több ügyvéd számára is segítséget nyújtott mikrohitel felvételéhez. Az egyik ügyfelünk 10 millió forint összegű hitelt igényelt, ingatlanvásárlás céljából.

ID-100223933

„10 éve dolgozom a szakmában, a fő profilomba a gazdasági- és az ingatlanjog tartozik. Gazdasági társaságok képviseletével, munkajoggal, esetenként hagyatéki ügyekkel is foglalkozom. Ügyvéd társaimmal tavaly egy közös ingatlant vásároltunk, a rám eső összeg kifizetéséhez BVK mikro hitelét vettem igénybe”- mondta ügyfelünk, aki számára nagyon fontos volt, hogy továbbra is a kollégáival együtt dolgozhasson. „Az egyik ügyvéd társamtól hallottam a közalapítvány által nyújtott fix kamatozású mikro hitelekről. Persze más lehetőségeknek is utánajártam, de a legkedvezőbb feltételeket a BVK kínálta. Ez egy kiszámítható kölcsön, a banki hitelnél kedvezőbb kamattal, ezenkívül szimpatikus volt nekem a közalapítvány korrektsége az ügyintézés területén. Vettem már fel máshol hitelt, így van összehasonlítási alapom” – magyarázta az ügyvéd.

A Közalapítvány 2016 januárjában induló Budapest Mikrohitel Programja keretében kedvezményes kamatozású hiteleket kínál azoknak a budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak, közjegyzői vagy ügyvédi irodáknak, melyeknél az előző éves nettó árbevétel nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottainak száma a 10 főt.

A Budapest Mikrohitel igényelhető ingatlan vásárlásra, építésre, átalakításra, felújításra, egyéb beruházások finanszírozására, valamint forgóeszköz biztosítására a beruházáshoz kapcsolódóan vagy önállóan is. Valamennyi kölcsön rendkívül kedvező, akár évi 3,9 %-os kamat mellett, plusz költségek (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék) nélkül, 3-10 év futamidőre, maximum 10 mFt összegig, ingatlanbiztosíték mellett vehető igénybe.

A mikrohitelek iránt érdeklődő vállalkozások számára térítésmentesen nyújtanak személyre szabott tanácsadást a Közalapítvány munkatársai, melynek során segítséget kapnak a vállalkozások a legmegfelelőbb finanszírozási konstrukció kiválasztásában és a hitelkérelem összeállításában.

Részletek a www.bvk.hu oldalon. Érdeklődés, valamint hitelkonzultációra időpontegyeztetés a +36 1 269 6869 telefonszámon vagy a mikrohitel@bvk.hue-mail címen.