Idén júniustól heti négynapos munkavégzésre állt át a BVK. Munkatársaink hétfőtől-csütörtökig, 36 órában, a korábbival megegyező fizetésért végzik feladataikat.    

Bár egyre több cég próbálkozik itthon is a munkaidő csökkentésével, változatlan bérezés mellett, úgy, hogy az ne menjen a termelékenység rovására, még mindig futurisztikusan hangozhat a négynapos munkahét bevezetése.   

Nálunk elég idő telt el ahhoz, hogy azt tudjuk mondani: jó döntés volt! Az így felszabaduló időben a pihenés és regenerálódás mellett az értékteremtés különböző formái kerültek életünk középpontjába: van, aki családjával tud többet együtt lenni, más önkénteskedik, de olyan kollégáink is vannak, akik ezt az szabadidő-többletet a tanulmányaikra tudják fordítani.   

 Manapság egyre inkább elmosódik a munka és magánélet határa és egyre nehezebb szellemileg feltöltődni, aminek érthető módon a munkahelyi teljesítmény látja kárát.  

Ezért azt gondoljuk, hogy a munkáltató és a munkavállaló közös érdeke, hogy az alkalmazottaknak minél több idő legyen biztosítva a regenerálódásra, így nagyobb összpontosítást elérve a munkahelyen.