Startupok számára költségmentes adatbázisba kerülési lehetőséget és projektadatbázis projektpartnerek keresése céljából történő használatát kínálja az aacheni székhelyű Innoloft GmbH. A Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus közreműködésének köszönhetően megvalósuló lehetőség kitűnő alkalmat jelent a cégek számára a németországi piacbővítésre és üzleti kapcsolatok építésére.

 width=Az Innoloft egy jelenleg mintegy 900 startupot tartalmazó adatbázist hozott létre a következő ágazatokban:

  • Energetika (energiatermelés, energiaellátás, energiatárolás, energiahatékonyság és környezettechológia)
  • Energiapiac és –kereskedelem
  • Mobilitás
  • Smart City
  • IT & IKT

Az adatbankba a startupok adataik megadásával – regisztrációt követően – rövid (jelenleg német nyelvű, tervek szerint majd angolul is lehívható) profillal jelentkezhetnek be a következő linken: https://www.energieloft.de/unternehmen/startupConnector/

Az Innoloft számos nagy német ipari konszernnel, kkv-val, közművekkel, kutatóintézetekkel és nem utolsó sorban befektetőkkel áll közvetlen kapcsolatban. A startupokkal való kooperáció egyre nagyobb hangsúlyt kap az innovatív versenyképesség jegyében Németországban. A potenciális partnerek (német cégek és nemzetközi startupok) közti hatékony kapcsolatteremtés céljából az Innoloft nem csupán a meghatározott paraméterek szerinti szűrést és keresést teszi lehetővé, hanem megbízásra jelentés formájában készít – ellenőrzött adatokkal és kiértékeléssel – startup kiajánlást. Ez utóbbi szolgáltatása a német konszernek részére díjköteles.

Az Innoloft jelentős referenciákkal rendelkezik, többek között Európa egyik legjelentősebb nemzetközi energetikai vásár és konferencia, az E-World startup programját szervezi. Szoros kooperációt alakított ki továbbá a BDEW Német Energetikai Szövetséggel, valamint az ABB, General Electric mellett számos nagy céggel a kínai piacon is.

További szolgáltatásai:

  • Event & startup speed dating management
  • Innovációs Radar: az ágazati innovációk naprakész figyelése és publikálása
  • A hét startupja – kiemelt publikáció lehetősége

A jelentkezők most a magyar startupok között elsőként kerülhetnek be az Innoloft adatbázisába.

A regisztrációval és profilfeltöltéssel vagy akár a cég egyéb szolgáltatásaival kapcsolatos kérdéseiket Christopher Stirner – Innoloft Chief Product Officer  várja (angol és/vagy német nyelven): e-mail: c.stirner@energieloft.de , tel.: +49 1525 3904068