A BVK Startup Budapest Programja lett 2018-ban a European Enterprise Promotion Award (#EEPA) nemzeti nyertese. Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úrtól vette át vállalkozásfejlesztési díjat 2018. október 27-én.

 width=
A BVK Be Smart programja 2016. évben kapta meg ugyanezt a díjat, így már a Főváros két legjelentősebb innovatív vállalkozásfejlesztési programja részesülhetett az unió e területen elérhető legrangosabb elismerésében.

Számukra ez a díj azt jelenti, hogy Budapestnek immár európai szinten is jegyzett, kiváló minőségű programjai vannak az kkv-k üzleti innovációjának erősítésre, amelyek által a főváros gazdasága még versenyképesebbé válik. Köszönjük Tarlós István Főpolgármester úrnak, Budapest városvezetésének, illetve a Közgyűlésnek, hogy támogatják munkánkat, megteremtik a munkavégzésünkhöz szükséges kereteket – mondta a kuratóriumi elnök.

Az EEPA az Európai Bizottság projektje, melynek keretében 2006 óta díjazzák azokat, akik országos, regionális vagy helyi szinten sokat tesznek a vállalkozói szellem és a kis- és középvállalkozások fejlesztéséért. Minden ország két projektet jelölhet évente, ezek közül európai zsűri választja ki a rövid listára kerülőket. A nemzetközi díjakat a november 19-21. között rendezendő Európai KKV Hét keretében adják majd át Grazban.