Női vezetők budapesti turisztikai nevezetességek és emblematikus szervezetek élén – kerekasztal-beszélgetés

 

Vállalkozó nők, női vezetők a turizmusban és az idegenforgalomban Budapesten címmel rendezett konferenciát a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (BFTK) társszervezésével 2016. március 7-én, hétfőn a Bálna Budapest központban.

A rendezvényen Női vezetők budapesti turisztikai nevezetességek és emblematikus szervezetek élén címmel kerekasztal-beszélgetésre került sor, melyen Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Pintér Katalin, a Gerbeaud Ház tulajdonos igazgatója, Sikota Krisztina, a Várkert Bazár kulturális igazgatója és Magyar Vilma, a Budapest Underguide utazás és rendezvényszervező iroda társalapítója vettek részt. A beszélgetést Vogyerák Anikó, az MTVA munkatársa moderálta.

A kerekasztal-beszélgetés során Bán Teodóra elmondta, hogy a BFTK profiljába tartozó kulturális, turisztikai és fesztiválrendezési tevékenységek szorosan összekapcsolódnak. „A turisztikai szolgáltatásainkban kifejezetten egyedülállóak vagyunk, folyamatos fejlesztés alatt álló turisztikai infrastruktúrával és hálózattal rendelkezünk. A közeljövőben egy olyan programsorozatot és fejlesztési koncepciót kívánunk bemutatni, amellyel a 2017-es és az azt követő években szeretnénk stabilan, megfelelő erőforrásokkal fogadni a külföldieket, és az itt tartózkodásukat komfortosabbá tenni” – fejtette ki a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Pintér Katalin, a Gerbeaud Ház igazgatónője röviden elmesélte a cég történetét az elmúlt évtizedben, a Gerbaud sikeres megújítását, a fokozatos bővülést, beleértve a külföldi terjeszkedést (Tokió, Szöul) is. Pintér Katalin úgy gondolja, hogy rengeteg érték van Magyarországon, amiből megfelelő kommunikációval és piacra lépéssel siker kovácsolható. Az igazgatónő elmondta, hogy a cégnél körülbelül 200 fő dolgozik, a férfi-női arány 40-60%, 35 vezetőt alkalmaz, a túlnyomó többségük nő.

Magyar Vilma, a Budapest Underguide utazás és rendezvényszervező iroda társalapítója elmondta, hogy 10 éves cégük rendezvény és turisztikai vonalon dolgozik, főként külföldiek részére szerveznek egyedi, személyre szabott utazási élményeket. Tematikus túrákon, város felfedező programokon keresztül mutatják be az elmúlt tíz évben forradalmian átalakult Budapest mindennapjait, emellett hangsúlyt fektetnek a klasszikus értékekre is.

Sikota Krisztina elmondta, hogy a Várkert Bazár, mely korábban Európa egyik legveszélyeztetettebb műemléke volt, 2016. április 2-án a 2 éves újranyitását ünnepli. Az UNESCO világörökségébe tartozó kulturális intézmény, a saját programjai (koncertek, kiállítások, táncszínházi előadások) mellett befogadója más szervezetek által rendezett kulturális eseményeknek.