Nagy sikerrel mutatkoztak be a Be Smart! – Hungarian e-Health Day keretében Düsseldorfban a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 6. Be Smart versenyét megnyerő fővárosi startupok, az EVA, a Mindtech, a Pulmoment és a webflow.dental. Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa, a BVK, a Bay Zoltán Intézet, a B. Braun és az NRW Invest közös rendezvényének június 22-én a düsseldorfi Factory Campus adott otthont.

 width=
Zsűritagok balról jobbra: Szegner Balázs, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátus; Christian Klapka, a Vodafone Deutschland; Szalai Piroska, BVK; Elena Matekina, NRW Invest; Ralf Neuhauser, Factory Campus; Christopher Böffel, B. Braun képviseletében

A startupok pitch versenyen mutatták be újító egészségügyi megoldásaikat. „Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen olyan rendkívül innovatív és kreatív ötleteket prezentáló startupok közül kellett kiválasztani a nyerteseket, akik a BVK előválogatásán már a legjobbnak bizonyultak” – mondta Szegner Balázs, főkonzul.

 width=
Králik Tamás, a Mindtech CEO-ja

Az 1. helyezett Mindtech és a 2. helyezett Pulmoment részvételi lehetőséget nyert egy high tech befektetetők szervezésében megvalósuló B. Braun workshopon. Az ADHD kezelésében használható innovációt fejlesztő Mindtech emellett Factory Campus tagsággal is gazdagodott.

„A magyar főkonzulátus és a BVK által szervezett eseményeken megmutatkozott, milyen nagy potenciál rejlik a magyar startupokban”- mondta Elena Matekina, az NRW Invest képviselője. Christopher Böffel, a versenyt szponzoráló B. Braun alelnöke elmondta, hogy a nagy cégek különböző módokon segítik a startupokat: tanácsadással, finanszírozással és a termékek/szolgáltatások piacra vezetésének támogatásával.

 width=
A BVK bemutatkozása a Rheinland Pitch Finaléján

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa szervezésében június 22-én este a Rheinland Pitch-en, Németország egyik legnagyobb startup rendezvényén is bemutatkozott a BVK. Az eseményen a BVK Be Smart versenyén nyertes BeeRides a dortmundi reptéren elindított autómegosztó szolgáltatásának indulása apropóján előadást tartott.  Szegner Balázs főkonzul 2 éves kísérő tevékenységének nagy szerepe volt abban, hogy a startup szolgáltatása Németországban is elstartolhatott. A Rheinland Pitch-en szintén színpadra hívták a Be Smart! Hungarian E-Health Day nyertesét, Králik Tamást, a Mindtech vezetőjét.

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa, a Digitale Stadt Düsseldorf és a BVK együttműködésének köszönhetően egyre élénkebb érdeklődés tapasztalható a magyar innovációk iránt a német befektetői oldalról. A június 21-23. közötti düsseldorfi utazás során e-health kategóriában tevékenykedő magyar startupoknak számos alkalmunk nyílt a kapcsolatépítésre, üzleti találkozókon vettek részt, két kórházba és egy egészségügyi klaszterba is ellátogattak.

 width=
Prof. Pintér László főorvos és Prof. Thomas Otto, a Neuss-i Lukaskrankenhaus igazgatója

„A Be Smart! Hungarian E-Health Day-en prezentált innovációk mind kimagasló minőséget képviseltek, úgy gondolom, bármelyik nyerhetett volna. A Vodafone és a B. Braun mellett, az általunk meghívott kínai partnerek is nagyon érdeklődnek a magyar projektek iránt”- mondta Thomas Otto, a Neuss-i Lukaskrankenhaus kórház igazgatója, a magyar delegáció látogatása során.

A BVK a világ erős startup ökoszisztémával rendelkező nagyvárosaiban biztosít kapcsolatépítési lehetőséget a kiemelkedő startupok számára. Ez elmúlt három hónap során két alkalommal 14 startup kapott bemutatkozási lehetőséget Düsseldorfban.