Origo Üzletrész – Kedvezményes hitel azoknak is, akik eddig nem kaptak

 

Még az idén elindul a Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja, amely keretében fővárosi mikrocégek juthatnak forráshoz. A szükséges kamattámogatási alapot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kezdeményezéséhez.

A programban részt vehet minden olyan

budapesti, BKIK önkéntes tagsággal valamint
életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozás, amelynél
az összes foglalkoztatott létszáma 10 főnél kevesebb,
az előző éves nettó árbevételük pedig nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot).
Külön figyelmet fordítanak a női és a fiatal mikrovállalkozásokra.

Hitel kérhető beruházásra, tartós forgóeszköz, illetve árukészlet beszerzésére, elérhető továbbá visszatöltődő hitelkeret is.
Beruházási hitel igényelhető iroda, üzlethelyiség, telephely építésére, felújítására, gépek, berendezések vásárlására, illetve egyéb beruházásokra. A kamat fix, 3,9-5,9 százalék közötti. A szükséges önerő a hitelprogram típusától függően 0-20 százalék. A futamidő maximum 120 hónap.Az árukészlet feltöltésére, illetve beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz vásárlására igénybe vehető hitel kamata 3,9-4,9 százalék. A hitelösszeg 1 és 10 millió forint között lehet. A futamidő maximum 36 hónap. Önerő követelmény nincs.

A visszatöltődő hitelkeret kamata 3,9-5,9 százalék. A futamidő 36 hónap. Az igényelhető hitel 1-7,5 millió forint. (A programról részletes információ a budapestmikrohitel.hu oldalon érhető el.)