Nemzetközi befektetőknek mutathatják be projektjeiket Tel Avivban a harmadik Be Smart startupverseny nyertesei. A megmérettetést a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége szervezte.

Erős mezőnyből kerültek ki a 3. BE SMART verseny győztesei
Erős mezőnyből kerültek ki a 3. BE SMART verseny győztesei

„Eddigi üzleti versenyeinken összesen 71 fiatal vállalkozó, ill. startup cég indult. A versenyek eredményeként az üzleti ötlettel jelentkező fiatalok többsége már elindította saját vállalkozását, és hozzá tudtunk járulni számos olyan vállalkozás sikeréhez, akik már prototípussal rendelkeztek. Közülük 11 startup nyert nemzetközi bemutatkozási lehetőséget a BVK BE SMART versenyeinek keretében – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Ázbej Trisztán, Magyarország Tel-avivi Nagykövetségének tudományos és technológiai attaséja szerint a versenyen elindult startup vállalkozások kivétel nélkül olyan minőséget képviseltek, ami növeli Magyarország hírnevét, mint regionális vezető szerepre törő innovációs centrum. Hazánk és Izrael valószínűleg a világ két legkreatívabb nemzete, az innováció pedig egy olyan terület, ahol a két ország egymást tudja gazdagítani, közösen tud gyarapodni.

A Be Smart Verseny nyertese

Az I. helyezett GrantedBy.Me csapatának fejlesztése újra definiálja a tradicionális online bejelentkezést. Egy mobilalkalmazással, valamint egy mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/ jelszó párost úgy, hogy közben egyszerűbbé és sokkal biztonságosabbá teszi az azonosítás folyamatát. A GrantedBy.Me használatakor a felhasználó az online fiókjaihoz saját mobileszközével juthat hozzá, ami authorizációs eljárással és egy prediktív tulajdonos felismerő algoritmussal azonosítja őt.

A második helyezett

A II. helyezett L!ber8 Technology külön töltést nem igénylő technológiák fejlesztésével foglalkozik. Változtatható felületű, nemesfém keretű karkötőjük a hordozható elektronikai ipar és az ékszeripar találkozása. A divatos és high-tech tago karkötő az okostelefonból kinyert energiával működik, nincs rajta gomb, kábellel sem kell csatlakoztatni. Az ékszeren a telefonra feltöltött mintázatok közül bármelyik megjelentethető, viselője ruházatához és hangulatához igazodva.

A harmadik helyezett

A III. helyezést elnyerő COinPay létrehozta Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő Bitcoin fizetési rendszerét, melynek köszönhetően a partnereik között szereplő online és offline vállalkozásoknak egyaránt módjában áll bitcoint elfogadni. Az elfogadóhellyé váláshoz a leendő partnernek semmiféle beruházásra nincs szüksége, nincs havi- és csatlakozási díj, csak és kizárólag a vásárlások utáni jutalék. Az árfolyamkockázattól is mentesül valamennyi elfogadóhely a rendszer leleményességének köszönhetően. A cégünk ezen felül üzemeltet 2 bitcoin automatát is.

A különdíjas

A zsűri társadalmi innovációért különdíjban részesítette a MagicMe csapatát. A MagicMe olyan speciális játszótéri eszközöket fejleszt és forgalmaz, melyeken sérült és ép gyerekek közösen, az előbbiek kerekesszék nélkül tudnak játszani. A vállalkozás célja a kora gyermekkori integráció elősegítése, és a többségi társadalom szemléletformálása a sérültekkel kapcsolatosan. A világviszonylatban első játszótéri eszközcsalád az akadálymentességet innovatív módon biztosítja az együttjátszásból eredő öröm megéléséhez.

A GrantdByMe, a L!ber8 Technology és a COinPay képviselői március 13. és 17. között Tel-Avivba utaznak, ahol nemzetközi befektetőknek mutatják be projektjeiket. A nyertes startupok részt vehetnek a Magyarország Izraeli Nagykövetsége által szervezett B2B befektetői és üzleti találkozókon, valamint az Axis Tel Aviv 2016 rendezvényen, mely a vezető izraeli startupok, a nemzetközi befektetők és a tel-avivi üzleti élet kulcsszereplőinek találkozója, ahol bemutathatják innovatív vállalkozásaikat.

Forrás: Origo Üzletrész