Üzleti ötletek versenyét hirdeti meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a kreatív ipar, a zöld gazdaság vagy az infokommunikációs ágazat területén vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiataloknak i.e. SMART európai uniós projektje keretében.  A SMART Versenyre olyan 35 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek vállalkozási üzleti ötlettel vagy már működő vállalkozással. A három kiemelt ágazatba – infokommunikációs technológia, zöld gazdaság, kreatív ipar – tartozás nem elvárás, de előnyt jelent.

 

A verseny első szakaszában a kitöltött jelentkezési lapok alapján a beérkezett pályázatok közül szakértői zsűri választja ki a legígéretesebbeket. Az első körbe bejutott pályázók jobb agyféltekés üzleti terv készítés tréningen vesznek részt. Közülük a legjobb öt kerül be a SMART verseny döntőjébe, ahol a versenyzők üzleti tervüket szakértőknek és befektetőknek mutatják be a Budapest SMART Pontban.

A versenyre az európai uniós i.e. SMART projekt (www.iesmart.eu) keretében kerül sor, amelyben Közép-Európa hat országának tizenkét régiója között a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola partnerként szerepel. Partnerségünk célja a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetének fejlesztése, az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetének javítása.

 

Jelentkezés menete: a www.bvk.hu honlap főoldalán található hat oldalas üzleti ötlet felmérő dokumentum (pályázati űrlap) kitöltése és elküldése az iesmarthungary@europe.com e-mail címe.

 

A pályázati határidő: 2014. augusztus 11. – 2014. szeptember 21. 23:59 óra

ÜTEMEZÉS – KÉPZÉS, EREDMÉNYHIRDETÉS, DÍJÁTADÓ

 

2014. szeptember 23.

A beadott pályázatok kiértékelésének határideje, I. körben bejutottak kiválasztása, a pályázók értesítése

2014. szeptember 26. 16:00 – 20:00 óra – Vision boarding

1. Jobb agyféltekés üzlet terv készítés tréning az első körben bejutott pályázóknak a Budapest SMART Pontban (H-1072 Budapest, Rákóczi út 18. I. emelet)

2014. október 10. 16:00 – 20:00 óra –  SWOT analízis

2. Jobb agyféltekés üzlet terv készítés tréning az első körben bejutott pályázóknak a Budapest SMART Pontban

2014. október 24. 16:00 – 20:00 óra – Story telling; Presentation

3. Jobb agyféltekés üzlet terv készítés tréning az első körben bejutott pályázóknak a Budapest SMART Pontban

2014. november 2. 23:59 óra

A képzésen nyújtott segítséggel elkészített jobb agyféltekés üzleti tervek leadásának határideje

Elektronikusan: iesmarthungary@europe.com, cc: szolnoki.szabolcs@bvk.hu  

Személyesen, lezárt borítékban: H-1072 Budapest, Rákóczi út 18. Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, II. emeleti recepció

Postai úton: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, 1364 Budapest 4, Pf. 226.

2014. november 7.

Az első körben bejutott pályázók közül a legjobb üzleti ötlettel rendelkező öt pályázó kiválasztása: a szeptemberben beadott üzleti ötlet felmérő dokumentum, a képzésen végzett munkájuk és az elkészített, majd beadott üzleti tervük alapján; a pályázók kiértesítésének napja – bejutás a döntőbe (második kör)

 

2014. november 14. 15:00 – 19.00 óra

A SMART Competition döntője –a második kör, a legjobb öt jobb agyféltekés üzleti tervvel rendelkező pályázó üzleti tervét szakértőknek és befektetőknek mutatja be a Budapest SMART Pontban.

2014. november 21. 10:00 – 16:00 óráig

A SMART Competition eredményhirdetése, díjátadás a győztesnek a Budapest SMART Pont első születésnapját ünneplő rendezvényen.

 

SMART COMPETITION ELSŐ HELYEZETTJÉNEK NYEREMÉNYE

 

A SMART Competition első helyezettje a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványtól 300.000 Ft értékű üzletfejlesztési szolgáltatást nyer, valamint tárgyaló használati lehetőséget (a székház nyitva tartási idejében) egy évre.

 

A pályázatukat benyújtók számára nem kötelező, de ajánlott a részvétel a Budapest SMART Pont nyilvános workshopjain, amelyek két-három hetente kerülnek megrendezésre. Meghívóik megtalálhatóak a www.bvk.hu; a www.iesmarthungary.net;  a www.facebook.com/iesmarthungary  oldalakon.

A pályázati felhívás letölthető itt: SMART_UZLETI_OTLETEK_VERSENYE_FIN,

az űrlap pedig itt: PALYAZATI_URLAP_SMART_UZLETI_OTLETEK_VERSENYE

 

További információk:

E-mailben: iesmarthungary@europe.com; Szolnoki Szabolcs SMART Pont hálózat vezető szolnoki.szabolcs@bvk.hu; Telefonon: +36-1-268-1800.

i.e_smart_-smarttal (1)