A gyártáslogisztikát megreformáló startup vezetőjével, Dr. Györgypál Lászlóval arról beszélgettünk, hogy miért elavult a jelenlegi szemlélet, és kis magyar cégként hogyan lehet meggyőzni a multikat arról, hogy valamit rosszul csinálnak.

 width=

Mi a probléma a mai gyártáslogisztikai rendszerekkel? Nem elég okosak?

Sőt, buták, mint a tök. Le vannak maradva húsz évvel. A gyártás alapvetően két dologról szól: az egyik a gyártósor, a másik a minden egyéb. Az elmúlt évtizedek arról szóltak, hogy a gyártósor a lehető leghatékonyabb legyen, ami ott történik, az jellemzően optimalizált: robotizált, automatizált, digitalizált. Mindeközben elfelejtődött az ezen kívüli világ, minden, ami arról szól, hogy a gyártósort hogyan tudjuk kiszolgálni.

Elképesztő veszteségek halmozódtak fel, amelyek jellemzően nem is azonosítottak, vagy probléma helyett business-as-usual-ként könyvelték el őket. Például amikor valamit csak azért mozgatnak, hogy mögüle elvegyenek, vagy egyáltalán megtaláljanak valami mást. És ilyenekből több ezer van naponta, nem a kis cégeknél, hanem a világ legfejlettebb gyáraiban. Még az Ipar 4.0 modellekből is hiányzik a valóság teljes digitális leképezése. A logisztika annyira le van maradva, hogy még a digitalizációban sem foglalkoznak vele kellőképpen.

Egy korábbi interjúban nyilatkoztad, hogy azért ezt a területet választottátok a beltéri pozicionáláson belül, mert – szemben az egészségüggyel vagy a kereskedelemmel – nagyon kevesen foglalkoznak vele.

Két kezemen meg tudom számolni, hány megoldás létezik a világban arra, hogy a termelésirányítónak valós képe legyen arról, hogy mi is folyik a gyárban, egy kezemen meg tudom számolni, hány hatékony ezek közül, és pár ujjam elég ahhoz, hogy megszámoljam, hány versenytársunk van. A legnagyobb problémám, hogy nincs elég versenytársunk. Ha lenne, el tudnám mondani, hogy miben vagyok jobb.

 width=

Vagyis neked kellene elmagyaráznod egy nagyvállalat vezetőjének, hogy nem értenek ahhoz, amit csinálnak?

Pontosan. És ha elmondom, hogy nem értenek hozzá, akkor jön a Six Sigma Black Belt, és megmutatja, hol az ajtó. Ezért kicsit nehéz dolgunk van. Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha mindig tudom, hogy mi hol van, és mindezt automatizáltan, akkor nincsenek elvesző munkadarabjaim, a folyamataim nem pókhálóhoz hasonlítanak, a fellelhető veszteségpontokat pedig azonosítom és kiküszöbölöm. Ez pedig 35-38 százalékos hatékonyságnövekedést jelent még a top50-be tartozó vállalatoknál is. Ez a piac most kezd kinyílni.

A startupok inkább végfogyasztó-centrikusak. Az üzleti piacot hogyan tudják kezelni?

Nem vagyunk tipikus startup, inkább technológiai vállalkozásnak mondanám magunkat, ugyanakkor most kell elkezdenünk növekedni. Az én célom egy Startupok Éjszakája típusú rendezvényen nem az, hogy a technológiám létjogosultságát felmérjem. Inkább a networking és a befektetőkkel való találkozások az érdekesek. Düsseldorfban vagy Dublinban más a helyzet. Ott olyan szakmai közönség elé vitt minket a BVK, ahol mindig több partner vagy ügyfél lett az eredménye a részvételnek. Abban már a Be Smart verseny előtt is biztosak voltunk, hogy nekünk egyszer Düsseldorfba el kell jutnunk, hiszen német ipari központként elsődleges célpiacunk. Ugyanakkor az innovatív közeg építése az általános célú rendezvényeken nem csak a BVK feladata, hanem a mi feladatunk is, és szeretem is csinálni.

 width=

A Pozi még decemberben egy nagyobb tőkebefektetés elé néz. Erről mit lehet tudni?

Aláírás előtt áll egy négymillió dolláros szerződés egy New York-i magánbefektető vezetésével, aki a pénzen kívül nagyon jó, komoly ipari tapasztalatokkal rendelkező embereket is hoz magával, és ennek kapcsán Düsseldorf után Houstonban is nyitnánk egy irodát. A társbefektető pedig egy magyar alap. Tudomásom szerint ez azon nagyon kevés külföldi startup-befektetések közé tartozik, ahol a befektető az első lépésével nem viszi el a céget az USA-ba, hanem hagyja, hogy hazai cég maradjunk. Abban a fejlesztői közegben, amiben mi itt dolgozunk, nagyobb megtérülése van a dollároknak, ezért a fejlesztés remélhetőleg sokáig itt marad.