Világhírű izraeli startup fesztiválra utazhatnak azok a magyar vállalkozók, akik meg tudják győzni a BE SMART verseny szakmai zsűrijét rátermettségükről. A három legjobb cég a világ egyik innovációs fellegvárában kereshet magának befektetőt, vagy üzleti partnert. 

A Tel-Avivban megrendezésre kerülő Digital Life Design (DLD) Innovációs Fesztiválra utazhatnak a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége által meghirdetett „BE SMART” elnevezésű startup verseny győztesei.

A Közalapítvány olyan innovatív feltörekvő vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A kiválasztás első fordulójában a jelentkezők feladata egy magyar-angol kétnyelvű pályázat elkészítése, a második fordulóba jutottaknak pedig angol nyelvű pitch-ek keretében kell bemutatniuk a vállalkozásukat. A szakértőkből álló zsűri által kiválasztott 3 legígéretesebb startup 1-1 képviselője a DLD Innovációs Fesztiválon lehetőséget kap befektetőknek és szakértőknek prezentálni innovatív vállalkozását, B2B találkozókon vehet részt, és a fesztivál összes, csak regisztrációhoz kötött programjára térítésmentesen ellátogathat. Pályázatok benyújtásának határideje 2015. augusztus 26-a, éjfél.Tel-Aviv_-_Izrael

Ez nem az a program, ahol hosszú hónapokat kell eltölteni várakozással, hiszen a verseny győztesei kevesebb mint egy hónap múlva, szeptember 7-én. indulhatnak is Izraelbe. A kiutazók a fesztiválon választhatnak, hogy a „főműsort”, vagy ismert nagyvállalatok programjait látogatják. A DLD előadásai mellett olyan cégek eseményeire várják az érdeklődőket, mint az Intel, az Amazon, a PWC, a Microsoft vagy az IMB.

Tel-Aviv idén ötödik alkalommal ad otthont a DLD Innovációs Fesztiválnak, amelyen több száz startup vállalkozás, kockázati befektetők, üzleti angyalok, és vezető multinacionális high-tech vállalatok is részt vesznek. Izrael innovációs nagyhatalom, ebben az országban található számos vezető vállalkozás fejlesztő központja (Google, Barclays, Motorola, BMC Software, Broadcom, EMC, Microsoft, GM, Amdocs, SAP, Applied Materials, Marvell, Oracle, HP, Cisco), itt a legmagasabb a világ népességszámra vetített kockázati tőke befektetési aránya, és az egy főre jutó kezdő vállalkozások száma. A fesztivál alkalmat teremt a nemzetközi kapcsolatépítésre, a résztvevők számára a globális piacokra lépés előszobájaként szolgálhat.

További részleteket, illetve a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány honlapján talál.

Forrás: profit7.hu