Ki ne szeretne világot látni, pláne úgy, ha még közben lehetőséget kap a meggazdagodásra is. A leleményes fővárosi induló vállalkozások épp ezt tehetik, ha versenybe szállnak a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) külföldi üzleti delegációs helyeiért. 

wp_20160928_16_10_16_pro

A világ élmezőnyébe tartozó, nemzetközi innovációs nagyrendezvényekre juthatnak ki azok a hazai vállalkozások, melyek részt vesznek a BVK vállalkozásfejlesztést segítő, Be Smart nevű programjában.

Az idei évben két verseny résztvevői közül összesen négy delegáció kapott helyet többek között Bécs, Tel-Aviv és Szentpétervár legelismertebb startup programjain, jövőre pedig 3 megmérettetésből minimum 7 küldöttség számíthat hasonló élményekre – mondta a Profit7-nek Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Megjegyezte: a kiküldetésekre olyan vállalkozásokat keresnek, melyek már a puszta ötletnél többel rendelkeznek, hiszen a cél, hogy nemzetközi vásárlókat, partnereket szerezhessenek nekik a külföldi utakon.

Ebben az erőfeszítésben szintén részt vesznek az egyes célországokban lévő magyar külképviseletek is, melyek a szakkiállítások és konferenciák mellé üzleti találkozókat is szerveznek a kilátogató magyar cégeknek – mondta Szalai Piroska.

A BVK programjait egyébként minden fővárosi vállalkozónak érdemes figyelemmel kísérni, hiszen többek között hazai szakmai rendezvényekkel, ingyenes továbbképzésekkel és kedvezményes hitellehetőségekkel is segítik a budapesti cégeket. A szervezet emellett arra is törekszik, hogy összefogja a hazai startupok fejlesztésével kapcsolatos erőfeszítéseket, erről itt olvashat bővebben.

Forrás: Profit7