Szeretne ingyen parkolni? A Liszt Ferenc repülőtér után a dortmundi repülőtéren is elindította szolgáltatását a közép-európai régió első repülőtéri közösségi autómegosztója, egy magyar startup.

 width=

Ingyenes parkolást biztosít a reptereken a magyar startup cég az autótulajdonosok számára, és lehetőséget arra, hogy teljes körű biztosítás mellett bérbe adhassák autójukat az érkező turisták számára. Autóbérlők számára a BeeRides legjobb ár garancia mellett nyújt mobilitást. A Budapesti Liszt Ferenc repülőtér után a dortmundi légikikötőben is elérhtővé tette szolgáltatását a BeeRides, a közép-európai régió első repülőtéri közösségi autómegosztója.

A Beerides a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 5. Be Smart versenyének egyik győzteseként március 28-án mutatkozott be a Düsseldorf – Budapest Be Smart! Hungarian Tech Napon és megnyerte az Innogy (Elmű-Émász) által támogatott fődíjat is.

Bősze Botond, a cég egyik alapítója úgy fogalmazott: „A dortmundi reptérrel való stratégiai megállapodásunk kiemelt fontosságú számunkra. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk azért, hogy az emberek kényelmesen, és olcsóbban utazhassanak” – nyilatkozta .

„A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) két éve szervezi nagy sikerrel a Be Smart startup versenyeket, melynek győztesei közül már 55 cég mutatkozhatott be a világ különböző nagyvárosaiban a helyi nagykövetségeink és főkonzulátusainkkal együttműködésben szervezett kapcsolatépítési lehetőségeken illetve konferenciákon, fesztiválokon, szakmai kiállításokon” – fogalmazott Szalai Piroska kuratóriumi elnök.

 width=Mint ismeretes, nagy sikerrel mutatkoztak be a Be Smart! – Hungarian e-Health Day keretében Düsseldorfban a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 6. Be Smart versenyét megnyerő fővárosi startupok, az EVA, a Mindtech, a Pulmoment és a webflow.dental. Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa, a BVK, a Bay Zoltán Intézet, a B. Braun és az NRW Invest közös rendezvényének június 22-én a düsseldorfi Factory Campus adott otthont.

A startupok pitch versenyen mutatták be újító egészségügyi megoldásaikat. „Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen olyan rendkívül innovatív és kreatív ötleteket prezentáló startupok közül kellett kiválasztani a nyerteseket, akik a BVK előválogatásán már a legjobbnak bizonyultak” – mondta Szegner Balázs, főkonzul.
Az 1. helyezett Mindtech és a 2. helyezett Pulmoment részvételi lehetőséget nyert egy high tech befektetetők szervezésében megvalósuló B. Braun workshopon. A Mindtech emellett Factory Campus tagsággal is gazdagodott.

A BVK a világ erős startup ökoszisztémával rendelkező nagyvárosaiban biztosít kapcsolatépítési lehetőségeket a kiemelkedő startupok számára.

Forrás: Profit7