Profit7 – Itt az újabb támogatott hitel, hölgyeknek még olcsóbb

 

A legkisebb cégeket segíti egy új kedvezményes beruházási kölcsön, illetve visszatöltődő hitelkeret. A fiatal vállalkozók, illetve a hölgyek még előnyösebb feltételekkel juthatnak hozzá a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kamattámogatott konstrukciójához.

 

62_adz_20161006_

Közös kamattámogatási program indítását jelentette be a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a profit7.hu-nak a részletekről elmondta, a program elősegíti, hogy a budapesti vállalkozások szélesebb körben jussanak hozzá a BVK kedvezményes finanszírozási szolgáltatásaihoz. Az ehhez szükséges kamattámogatási alapot a BKIK biztosítja.

Kiemelte, a programban részt vehet minden olyan budapesti, BKIK önkéntes tagsággal, valamint életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozás, amelynél az összes foglalkoztatott létszáma tíz főnél kevesebb, az előző éves nettó árbevételük pedig nem haladja meg a kétmillió eurót (600 millió forintot). A két szervezet külön figyelmet fordít a női és a fiatal mikrovállalkozásokra, az ő számukra további kamattámogatási lehetőséget biztosítanak.

Mint mondta, három hiteltípus közül lehet választani. A beruházási hitel iroda, üzlethelyiség, telephely felújítására, átalakítására, illetve ezek berendezésére igényelhető, egy és tízmillió forint kérhető 2,9 százalékos kamatszint mellett, tíz éves futamidővel, maximum maximum 12 hónapos türelmi idővel a tőketörlesztésre.

Szalai Piroska elmondta, ha egy vállalkozás növekedéséhez nagyobb mennyiségű áru- vagy anyagkészletre, új berendezésekre van szükség, abban a kedvezményes kamatozású mikrohitel tud segíteni az előzővel azonos feltételek mellett.

Ha pedig leszerződött megrendelései teljesítéséhez van szüksége egy fővárosi mikrovállalkozásnak hitelre, akkor a visszatöltődő hitelkeret lehet a megoldás. A konstrukció keretében a BVK három éves futamidőre visszatöltődő hitelkeretet állapít meg a mikrovállalkozás számára minimum egy, maximum 7.5 millió forint összegben. A hitelkeret terhére különböző alkereteket lehet megállapítani, melyek már egy-egy konkrét szerződés szerinti árbevétel előfinanszírozását célozzák. Ennek kamata is 2,9 százalék – fejtette ki Szalai Piroska.

A BVK kuratóriumi elnöke kiemelte, ha a BKIK önkéntes tagsággal rendelkező pályázó fiatal (40 év alatti) és nő, akkor a hitelek kamata nem 2,9, hanem csak 2,4 százalék. Hozzátette, egyéb lehetőségekről, a mikrohitel programról és a hozzá kapcsolódó kamattámogatási programról részletes információ ezen az oldalon érhető el.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Profit7